Unilever wil in gesprek met aandeelhouders

LONDEN / ROTTERDAM - Unilever wil het contact met aandeelhouders verbeteren, aldus topman Peter Newhouse dinsdag tegen een Brits parlementair comité. Unilever had twee aanvaringen met aandeelhouders in een jaar tijd.

Newhouse stond het Britse departement van Handel, Energie en Industriële Strategie te woord over de beloning van bestuursleden. Door parlementariërs werden ook vragen gesteld over de relatie met aandeelhouders. Eerder deze maand werd er, onder druk van de aandeelhouders, een streep gezet door de verhuizing van het hoofdkantoor van Unilever naar Nederland.

Ook het mogelijk aanpassen van het beloningsbeleid aan de top eerder dit jaar stuitte op grote weerstand van de aandeelhouders. Voor de tweede helft van oktober staan nu bijeenkomsten gepland om het gesprek aan te gaan met aandeelhouders.

Newhouse stelt dat daar ook de kritiek op het beloningsbeleid aan bod zal komen. De verhuizing naar Nederland, die niet doorgaat, wordt er ook besproken.

Op de vraag of Unilever eerder grote beslissingen met aandeelhouders moet bespreken, antwoordde de onderdirecteur dat dit een "verstandige manier is om ertegen aan te kijken".

Bron: Reuters





Laatste nieuws