Spread-it …. No food to waste…

HEERENVEEN - Iedere retailer en food producent heeft er mee te maken: voedselverspilling. Naar schatting één derde van ons eten wordt verspild, het wordt weggegooid of tot diervoeder verwerkt terwijl deze ‘reststromen’ nog prima te gebruiken zijn. Gelukkig zijn er steeds meer ondernemers die de krachten bundelen en een vuist maken tegen voedselverspilling en circulaire voeding gaan produceren. Zij maken derving winstgevend, gaan voedselverspilling tegen en dragen daarmee bij aan een duurzame samenleving. Mooie voorbeelden zijn Kromkommer, Instock, De Verspillingsfabriek en tientallen anderen die verenigd zijn in het platform www.verspillingisverrukkelijk.nl.

Een bijzonder voorbeeld is het bedrijf AND Cheesetrade dat al jarenlang bezig is met deze materie. AND herverwerkt kaas tot nieuwe producten. Sinds kort heeft zij een eigen merk op de markt: Spread-it or dip-it. Het is een smeerbare kaas die ook geschikt is om te dippen en beschikbaar is in 7 smaken. Spread-it is gemaakt van 100% ‘geredde’ kaas die anders niet meer voor (menselijke) consumptie geschikt zou zijn. Met het ‘No-food-to-waste’ logo wordt de link gelegd naar het achterliggende verhaal www.nofoodtowaste.com. Op de SIAL in Parijs werd Spread-it vorige week officieel gepresenteerd aan geïnteresseerden en waren we getuige van de vele positieve en enthousiaste reacties.  

TEN the export network biedt advies en ondersteuning aan food bedrijven die over grenzen durven kijken. TEN coördineert exportactiviteiten, stimuleert business development projecten en zet nieuwe internationale trajecten op. Daarnaast professionaliseert TEN bestaande exportactiviteiten en zijn de adviseurs werkzaam als SIB-adviseur van de RVO voor MKB bedrijven.





Laatste nieuws