Bedrijven gebruiken minder duurzame palmolie
13 nov 2018 06:05
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
DEN HAAG - Het aandeel duurzame palmolie dat door de voedingsmiddelenindustrie wordt gebruikt is vorig jaar iets afgenomen. Vorig jaar was 88 procent van de gebruikte palmolie gecertificeerd duurzaam, een jaar eerder lag dat percentage nog op 90 procent.
Het aandeel duurzame palmolie stabiliseert, aldus de ontwikkelingsorganisatie Solidaridad en de Dutch Alliance for Sustainable Palm Oil, waarin verschillende brancheorganisaties uit de voedingsindustrie zijn verenigd.
Bedrijven die weinig of geen duurzame palmolie gebruiken, moeten hier volgens de organisaties op worden aangesproken. Daarnaast willen de organisaties dat de overheid alleen nog maar duurzame palmolie gebruikt.
Bron: ANP
Laatste nieuws
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr Dirk gaat personeel voorzien van bodycams
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Nieuwe uitdaging binnen Odin voor directeur Theo Boon
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan