Vertraagde verteerbaarheid van zetmeel in voedingsmiddelen in belang van de gezondheid
25 nov 2019 06:03
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
GRONINGEN - Hanny Boers-de Bruijn van de Rijksuniversiteit Groningen onderzocht hoe zetmeelrijke producten langzaam verteerbaar gemaakt kunnen worden, hoe deze vertraging gemeten kan worden en wat de effecten van deze vertraging zijn op de stofwisseling.
Wereldwijd neemt het aantal mensen met metabole aandoeningen, zoals diabetes type 2 snel toe. Deze ontwikkeling wordt beïnvloed door factoren die gerelateerd zijn aan leefstijl, zoals voeding en beweging. Langdurige blootstelling aan hogere bloedglucose of insulinewaarden vergroten het risico op het ontwikkelen van diabetes. Daarom is het van belang producten te ontwikkelen, die een lagere bloedglucose of lagere insulinewaarden geven, bijvoorbeeld door het langzaam verteerbaar maken van zetmeel.
Volgens Boers-de Bruijn kunnen de resultaten uit haar onderzoek worden gebruikt om in de toekomst gezonde koolhydraatrijke producten te ontwikkelen.
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Laatste nieuws
-
23 apr Reorganisatie bij Milcobel: 130 banen op de tocht
-
23 apr Consumentenbond: Fabrikanten bezuinigen op dure ingrediënten
-
23 apr Producten van Danone, Dr. Oetker, Jacobs Douwe Egberts en Mondelez weer verkrijgbaar bij Jumbo
-
23 apr PFAS en voeding: een informatief webinar
-
23 apr Kumasi maakt frisdrank uit restproduct van cacaovrucht
-
23 apr TraceGains gaat samenwerking aan met FoodPro Network
-
22 apr Omzet en winst van Lactalis namen toe in 2023
-
22 apr Oxfam Novib: recordprijzen cacao gevolg van onderbetaling boeren
-
22 apr Franse supermarkten moeten klanten informeren over krimpflatie
-
22 apr Sky News: flitsbezorger Getir weg uit Nederland, VK en Duitsland
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan