Picnic weigert te betalen volgens supermarkt-cao

AMERSFOORT - Vakbond FNV stapt naar de rechter omdat online supermarkt Picnic personeel in distributiecentra niet volgens de supermarkt-cao wil betalen. FNV gaf Picnic tot vrijdag de kans om zijn beleid aan te passen, maar Picnic liet donderdagochtend op Radio 1 weten niet van gedachten te zijn veranderd.

Picnic ziet zichzelf niet als supermarkt, maar als webwinkel. Daarom vindt het bedrijf dat het werknemers niet volgens de supermarkt-cao hoeft te betalen. Picnic wil zelf, samen met de medewerkers, afspraken maken.

"Picnic is in alles een supermarkt en noemt zich ook zo", aldus FNV. Volgens FNV maakt het bedrijf zich schuldig aan "cao-ontduiking". "Medewerkers krijgen daardoor 2 euro per uur te weinig loon". "Het bedrijf is nu een cowboy in de sector en concurreert met andere supermarkten ten koste van zijn medewerkers." Aldus de vakbond.

Picnic stelt in een persbericht dat FNV het bedrijf zwart probeert te maken. "Veel e-commercebedrijven besteden hun magazijnfunctie uit, soms aan buitenlandse bedrijven of bedrijven met alleen maar arbeidsmigranten of zzp'ers, hetgeen wij juist niet doen."

De online supermarkt heeft circa 3.000 medewekers in zijn distributiecentra.

 

Bron: Radio 1





Laatste nieuws