EC richt crisiseenheid in voor voedingsindustrie
bron: FoodPro Network
BRUSSEL - De Europese Commissie (EC) richt een crisiseenheid in die in actie moet komen als er een voedselcrisis zich voordoet. Daarnaast moeten betere communicatie en coördinatie zorgen voor een voorspoedig verloop van toekomstige affaires, zoals een grootschalige recall of fraude.
De afgelopen jaren hadden het fipronilschandaal, de e-coli-uitbraak en het paardenvleesschandaal veel effect op de markt. In de crisiseenheid komen crisiscoördinatoren van de betrokken EU-landen, de Europese voedselveiligheidsinstantie EFSA en crisiscommunicatiespecialisten.
Bovendien wordt ervoor gezorgd dat laboratoria de juiste middelen in huis hebben om met crisis om te gaan.
De crisiscoördinatoren worden door de EC, de Europese lidstaten en de EFSA gekozen. Er zullen daarnaast plaatsvervangers voor hen klaarstaan.
Bron: EC
Laatste nieuws
-
29 mrt Aardappelen groeien sneller en beter met LED
-
29 mrt Lidl test hogere supermarktschappen
-
29 mrt China importeert weer wijn uit Australië
-
29 mrt De toegevoegde waarde van Aptean Food & Beverage ERP bij Tony’s Chocolonely
-
29 mrt Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
-
29 mrt Whitepaper: Kwaliteit als concurrentievoordeel in de voedingsmiddelenindustrie
-
28 mrt Jumbo gaat rode paprika, komkommer en bosui zonder plastic verpakking aanbieden
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Foodwatch stapt naar RCC om misleiding met vrije-uitloopeieren
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan