Eten en drinken wordt belangrijker tijdens vakanties
04 jun 2019 14:31
bron: FoodPro Network
bron: FoodPro Network
UTRECHT - Eten en drinken wordt belangrijker tijdens vakanties. Bijna twee derde van de Nederlanders geeft aan hier meer belang aan te hechten dan voorheen. Voor een op de zes heeft het eten en drinken zelfs in sterke mate invloed op de bestemmingskeuze. Aldus grootschalig consumentenonderzoek van Trends & Tourism.
In de afgelopen drie jaar heeft 85% van de Nederlanders wel eens een culinaire activiteit ondernomen tijdens vakanties. Streekgerechten eten en het bezoek van lokale markten met streekproducten zijn het meest populair.
De deelname aan culinaire activiteiten verschillen per land. Activiteiten als het bezoeken van wijnchateaus en sterrenrestaurants doen Nederlanders relatief vaak in Frankrijk. Food festivals zijn populair in Duitsland en kookworkshops in Italië.
Bron: Trends & Tourism, Pretwerk
Foto: markthal in Loule (Portugal)
Laatste nieuws
-
19 apr Hogere prijzen en volumes bij Danone
-
19 apr Cacaoprijzen breken records
-
19 apr Mosa Meat start pilot-fabriek op Brightlands campus
-
19 apr Unilever zwakt duurzaamheidsdoel voor plastic af
-
19 apr Activistische aandeelhouders eisen gezonde voeding van Nestlé
-
19 apr Colruyt krijgt goedkeuring voor overname 54 Match- en Smatch-winkels
-
19 apr Cacaoboeren gaan in Brussel protesteren tegen lage prijzen
-
19 apr Starbucks opent elke drie dagen nieuwe vestiging in India
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan