Jumbo: Nederlanders massaal aan de paasbarbecue

VEGHEL - Nu blijkt dat dit weekend de temperaturen tijdens de paasdagen de 20 graden ruim gaan passeren, is het paasmenu voor veel mensen anders dan in de voorgaande jaren. Een kwart van de Nederlanders overweegt namelijk om tijdens de paasdagen te gaan barbecueën. Dit blijkt uit een online steekproef die Jumbo heeft uitgevoerd.

Klanten die de weersvoorspellingen nog even willen afwachten, kunnen op het laatste moment hun eetplannen nog wijzigen, aldus Jumbo. Veel Jumbo winkels zijn tijdens de paasdagen namelijk geopend.

Andere favoriete activiteiten tijdens Pasen

Kijkend naar de online steekproef van Jumbo is gezellig samen uitgebreid eten aan tafel is de favoriete activiteit tijdens Pasen (67%). Een feeststol mag daarbij op tafel dan niet ontbreken: 52% van de mensen zet deze tijdens de paasdagen op tafel. Eieren zijn uiteraard ook populair: bijna de helft van de Nederlanders (45%) gaat deze Pasen eieren verstoppen of zoeken en 35% gaat ze beschilderen. Op plaats vijf van de meest favoriete activiteiten tijdens Pasen staat gourmetten (17%).

Piekdrukte

Traditiegetrouw valt de piek qua paasdrukte in de winkels twee dagen voor Pasen te verwachten. De meeste Nederlanders doen dan namelijk hun paasboodschappen (40%). Ook online is het fors drukker dan normaal. De supermarktketen verwacht een verdubbeling van de online omzet ten opzichte van de paasperiode vorig jaar. Zelfs tijdens de Paasdagen kunnen klanten bij Jumbo terecht: van de 645 Jumbo winkels zijn er op Eerste Paasdag 321 open en op Tweede Paasdag 595.

 

Bron: Jumbo





Laatste nieuws