Steun vanuit Regionaal Investeringsfonds mbo voor NH Food

ALKMAAR - Minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft subsidiegeld toegekend aan NH Food. Dit is een samenwerkingsverband tussen bedrijven en onderwijs in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal gericht op kennisdeling en talentontwikkeling in de voedingsindustrie. Het geld komt uit het budget voor het Regionaal Investeringsfonds mbo.

Er zijn meer en breder opgeleide groen- en technische medewerkers nodig in de landbouw- en voedingssector in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. In het project NH Food wordt invulling gegeven aan deze opgave.

Vanuit het samenwerkingsverband NH Food worden er netwerkbijeenkomsten, brainstormsessies, masterclasses en workshops georganiseerd om de voedingsindustrie in Noord-Holland te presenteren en vooral jongeren een positief beeld van deze sector te tonen. NH Food wordt uitgevoerd door 24 bedrijven, GreenPort NHN, FICA, AgriTech Campus, de Food Proces Tech Campus en de onderwijsinstellingen Clusius College, Horizon College, Regio College en InHolland.

Ook de Rabobank, de gemeenten Hoorn en Zaanstad en de provincie Noord-Holland steunen het project. Op 13 juni wordt het project feestelijk afgetrapt in Alkmaar. 





Laatste nieuws