Veilige en efficiënte afvuloplossingen (video)

ENSCHEDE - Het afvullen, wegen en etiketteren van vloeistoffen binnen uw bedrijf ziet u uiteraard graag op een veilige en efficiënte manier gebeuren. De juiste keuze voor een afvulmachine, precisie-doseersysteem of een vulmachine in lijn met een weeg- en etiketteeroplossing is daarom van groot belang. Volautomatische afvulsystemen optimaliseren uw productieproces door op de gram precies te wegen, het doseren van schuimende vloeistoffen en het veilig verpakken van producten – zelfs ontvlambare of corrosieve substanties.

De beste afvuloplossing voor uw situatie is maatwerk. Als u op een goede manier vloeistoffen wilt afvullen en met precisie wilt doseren, is het belangrijk dat u een passende oplossing vindt. Of het nu de farmaceutische, petrochemische of voedingsmiddelenindustrie betreft: werkveiligheid voor uw medewerkers en een goede bescherming staan voorop. Met de juiste processen en optimaal gekozen machines kunnen deze doelen gemakkelijk worden bereikt. 

Ook voor poeder, pasteuze producten, verf, lak, vernis, drukinkt en chemicaliën zijn er specifieke systemen te leveren. De geschikte keuze hangt af van uw productieomgeving. Soms voldoet een handmatig afvulsysteem, maar er zijn ook halfautomatische en volautomatische afvulsystemen. Met het juiste systeem profiteert u van maximale flexibiliteit voor het afvullen van verschillende types en maten containers en cans, dankzij een multifunctionele positioneer-unit, die efficiënte handling zonder wisseltijden faciliteert.

Voor het op gewicht afvullen in emmers, cans, vaten IBC’s of andere recipiënten is een uitgebreide range leverbaar. Producten kunnen desgewenst volledig automatisch worden afgesloten en gelabeld met de gegevens die u wilt vermelden. Door een containerbuffersectie in te stellen, verloopt het vullen grotendeels autonoom. Uw voordeel: het minimaliseert mogelijke bedieningsfouten als gevolg van onjuiste instellingen.

 

 

Bron: Bizerba - partner FoodPro Network





Laatste nieuws