Voorkomen van product recalls in de voedingsmiddelenindustrie

19-02 06:03 | bron: FoodPro Network

ENSCHEDE - Een terughaalactie, oftewel een recall wil je als producent ten alle tijde voorkomen. Als producent waarborg je het gebruik van het product waarvoor het bedoeld is, maar sta je vooral in voor de veiligheid ervan. In hoeverre is een recall in de voedingsmiddelenindustrie te voorkomen?

Voedselveiligheid | Food Safety

Er is de voedingsmiddelenindustrie alles aan gelegen om de veiligheid van de voedingsmiddelen te waarborgen. Consumenten mogen niet ziek worden van de consumptie van voedingsmiddelen. De Rijksoverheid controleert hierop en ziet toe op naleving van de regels voor voedselbereiding. Naast optimale hygiëne en reiniging in het productieproces ter voorkoming van besmetting met ziekmakende bactierieën zijn er andere manieren om de kwaliteit van de producten gedurende het productieproces te voorkomen. Verder is het van belang dat de productinformatie die aan de consument verstrekt wordt correct is.

 

 

Hoeveel kost een terugroepactie?

De schade van een recall kan voor een voedingsmiddelenfabrikant al snel tot zo'n miljoen Euro oplopen. De waarde die we aan de repuatieschade ten gevolge van een terughaalactie moeten hangen is lastiger te berekenen. Wel is naar aanleiding van onderzoek bekend, dat 15% van de consumenten niet tot herhaalaankopen overgaat na een terroepactie.

 

Terugroepactie voorkomen

Technieken die voorzien in detectie en inspectie van productvreemde materialen worden steeds verder doorontwikkeld. Aangezien de voedselketen lang en complex is, kan vooral het risico op product recalls zo veel als mogelijk geminimaliseerd worden. Met name het opsporen van fysieke verontreinigingen door middel van metaaldetectiesystemen en röntgeninspectiesystemen helpt recalls voorkomen. Visuele inspectiesystemen vermijden dure recalls en houden uw productielijn onder controle. Scanners inspecteren voorverpakte producten en detecteren verkeerd geëtiketteerde verpakkingen. Naast deze zogenaamde labelinspectie vind er een controle plaats op de lasnaadkwaliteit en op lasnaadcontaminatie.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
04 mrt Deliveroo naar Londense beurs
04 mrt Albert Heijn opent vandaag eerste onbemande winkel
04 mrt Vertrekvergoeding financieel directeur FrieslandCampina zuur voor boeren
04 mrt 117.000 jongeren raakten baan kwijt tijdens eerste coronagolf
04 mrt De zuivelindustrie in 2021: Focus op groei
04 mrt Stilstand vermijden met linerless labels
04 mrt Perfetti van Melle: het wordt makkelijker om hoge datakwaliteit te leveren
04 mrt Hoe bereik ik de voedingsindustrie in 2021?
03 mrt Food Safety Culture: basis voor bestaansrecht
03 mrt 'Temperatuursensor in koeling supermarkt is vaak verkeerd geplaatst'
03 mrt DSM presenteert jaarrapport
03 mrt Zuivelmatrix is ​​belangrijk voor beschikbaarheid van aminozuren
03 mrt 12 Tips tegen voedselfraude
03 mrt Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
02 mrt Oprichters Thuisbezorgd en Adyen investeren in online supermarkt Crisp
02 mrt Recordjaar voor HelloFresh
02 mrt Fors lagere winst voor FrieslandCampina
02 mrt Esthetische industrievloer voor de voedingsindustrie (video)
02 mrt Enterprise ontbijtsessie voor foodbedrijven: Inzicht in de supply chain en controle over de fabrieksomgeving
01 mrt Ook Tönnies zet aparte divisie voor vegetarische producten op
01 mrt Group of Butchers wil Zandvliet overnemen
01 mrt McCain wil productie in Lelystad met 33% opvoeren
01 mrt Horeca had in 2020 zwaarste omzetkrimp ooit
01 mrt Onderzoek: 3 op 10 consumenten bereid supermarkt over te slaan
01 mrt Ucrete industrievloeren van Master Builders Solutions bieden Duitse vleesverwerker een kostenefficiënte oplossing
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?