SP stelt Kamervragen over Picnic

DEN HAAG - De SP wil dat het kabinet de arbeidsomstandigheden bij online supermarkt Picnic onder de loep neemt. De SP heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van een artikel in het AD waar bezorgers uit de regio Rotterdam anoniem hun hart luchtten over het bedrijf.

De bezorgers klagen onder andere over een lage beloning en problemen met bezorgauto's. SP-kamerlid Bart van Kent wil dat minister Koolmees van Sociale Zaken en werkgelegenheid de zaak onder de loep neemt. "Hoe gaan de bewindslieden voorkomen dat het succes van Picnic ten koste gaat van werknemers die onder slechte arbeidsomstandigheden met onzekere contracten voor een te laag loon werken?’" Aldus van Kent.

Het succesvolle Picnic is een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het bedrijf ligt momenteel overhoop met vakbond FNV omdat het niet wil meedoen met de supermarkt-cao.

Oprichter Michiel Muller wil dat niet omdat Picnic volgens hem geen traditionele supermarktketen is. Muller wil een nieuwe, nog op te stellen cao voor webwinkels, samen met andere Bol.com. en Zalando. Na de zomer dient een rechtszaak tussen de vakbond en Picnic over de kwestie.

 

Bron: AD





Laatste nieuws