Temperatuurbewaking 8 koelcellen, 2 variabelen, 1 oplossing: TempWeb

18-05 06:01 | bron: FoodPro Network

BORNE - Toen het echtpaar Rikkerink Slagerij Rensink overnam, kreeg ze TempWeb erbij. “Helemaal fijn”, vindt Saskia Rikkerink, “TempWeb ontzorgt ons echt.”

Slagerij Rensink is een volambachtelijke specialiteitenslagerij in Borne. Eigenaarsechtpaar Rikkerink hecht veel waarde aan dierenwelzijn en is selectief in de grondstoffen die ze gebruiken. Zo selecteert slager Albin Rikkerink zelf het rundvlees, dat bovendien alleen uit de regio komt. De slagerij heeft behalve vlees en vleesproducten ook kant-en-klaarmaaltijden in haar assortiment. De meeste producten maken ze zelf.

Temperatuurbewaking essentieel

Het is de angst van iedere slager dat de koeling uitvalt. Bij Slagerij Rensink is het zelfs al eens gebeurd toen de slagerswinkel gesloten was. Van TempWeb ontvingen ze gelukkig direct een melding op hun smartphone. Zelf checken ze ook regelmatig online de luchtvochtigheid en de temperatuur van de koelcellen. Saskia Rikkerink: ‘Omdat alle temperatuurmetingen bewaard blijven, heb ik een serie van constante grafieken waaruit ik snel kan aflezen of er een afwijking is. Soms is de temperatuur iets hoger, dan weet ik: de koelcel is even open geweest. Ook zorgt TempWeb ervoor dat we moeiteloos onze temperatuuradministratie op orde hebben.

Toepassing van TempWeb

TempWeb meet via 8 loggers alle gekoelde ruimtes in de slagerij, zoals de dieptekoeling, de pekelcel, de toonbank en het wandkoelmeubel. Elke logger is afzonderlijk ingesteld op de kritische temperatuurhoogtes en luchtvochtigheidswaarden in die koeling. Want niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid doet veel voor de houdbaarheid van de producten. Wordt een van die waarden overschreden, dan volgt een alarmsignaal over de geregistreerde afwijking en de betreffende locatie.

Het gemak van automatisch en online De data die de loggers registreren, verzenden ze automatisch naar de cloud. Met zo’n 8 koelcellen scheelt dat enorm veel handwerk. Via sensor2web.com zijn die data in overzichtelijke rapporten en grafieken online in te zien, waar je ook bent. Saskia Rikkerink vindt het uitermate handig dat ze ook het temperatuurverloop van wat langer geleden kan terugzien. ‘Als een product van mindere kwaliteit blijkt te zijn, kan ik precies nakijken onder welke condities het in onze slagerij is geweest. Daarmee kan ik de oorzaak traceren of vaststellen dat die buiten onze slagerij ligt.’

Referentie

Saskia Rikkerink, mede-eigenaar: “TempWeb is echt ideaal. Het scheelt ons tijd, geeft goed inzicht in het temperatuurverloop en de luchtvochtigheid én geeft ons rust als we niet in de slagerij staan. En onze accountmanager van Gullimex, die ontzorgt ons echt met goed advies.”

 

Bron: Gullimex - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
04 jul Duizenden klanten krijgen boodschappen niet geleverd door boerenprotesten
04 jul Albert Heijn opende vorige week 6 nieuwe winkels
04 jul Exact gaat horeca verder ontzorgen met overname Horeko
04 jul CBL: boodschappen in gevaar bij langdurige blokkades
04 jul Boeren blokkeren zeker zes distributiecentra van supermarkten
04 jul Ronald Prince per 1 september nieuwe voorzitter FNLI
04 jul Stappenplan Ketenborging
04 jul Beter houdbaarheidsbeheer in de sector van verse kant-en-klaar maaltijden
01 jul Markt voor vleesvervangers over 10 jaar goed voor omzet van 140 miljard euro
01 jul Chocoladefabrieken stoppen productie na salmonella bij Barry Callebaut
01 jul Ben & Jerry's verontwaardigd over besluit om merk in Israël te verkopen
01 jul Nestlé experimenteert met fermentatie na de oogst van koffie
01 jul Kees de Kat (CEO): FruitMasters wil naar meer inzicht in de keten
01 jul Whitepaper Allergenenmanagement
30 jun Jumbo opent 21ste winkel in België
30 jun Barry Callebaut legt productie in Wieze stil na ontdekking salmonella
30 jun Maaltijddienst Apetito getroffen door cyberaanval
30 jun 162 duizend bedrijven maakten gebruik van NOW-steunregeling
30 jun Hoe maak ik een monitoringsplan voor private label-producten?
30 jun Reduceren van give-away: “Mag het ietsje meer zijn?”
30 jun 8 redenen om voor Ucrete industrievloeren te kiezen (video)
29 jun Ook Leonardo DiCaprio investeert in kweekvlees
29 jun Nog eens voor 15 miljoen dollar kapitaal voor Imagindairy
29 jun Danone wil zuivelfabriek in het noorden van Spanje sluiten
29 jun Traceerbaarheid als sleutel tot succes in de foodbranche met KING ERP Online
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?