Vleesconsumptie stijgt ondanks populariteit vleesvervangers

HILVERSUM - De Wageningen Universiteit, die al jaren onderzoek doet naar de vleesconsumptie, constateert dat de totale vleesconsumptie in 2018 weer iets is gestegen. Dit is voor het eerst sinds 2009. Toen een voorzichtige daling werd ingezet. De stijging is, zeker gezien de populariteit van vleesvervangers, opmerkelijk te noemen.

Vleesconsumptie Nederland stijgt licht

 

BRON: WAGENINGEN ECONOMIC RESEARCH

Het totale verbruik van vlees en vleeswaren (op basis van karkasgewicht) per hoofd van de bevolking in Nederland bedraagt in 2018 iets meer dan 77 kg. Deze hoeveelheid ligt ruim een halve kilo boven het verbruik in 2017. Hiermee is er voor het eerst na tien jaar weer een lichte stijging in de vleesverbruik-cijfers. De stijging komt vooral door een toename van in het verbruik van pluimveevlees en een marginale toename van varkens- en rundvlees. De cijfers voor kalfs-, schapen-, geiten- en paardenvlees blijven gelijk aan eerdere jaren, aldus de WUR.

De 2018-cijfers betekenen dat er voor het eerst in 10 jaar weer een oplopende trend is.

 

Bekijk het hele onderzoek hier.

 

Bron: WAGENINGEN ECONOMIC RESEARCH





Laatste nieuws