Vleesconsumptie stijgt ondanks populariteit vleesvervangers
bron: FoodPro Network
HILVERSUM - De Wageningen Universiteit, die al jaren onderzoek doet naar de vleesconsumptie, constateert dat de totale vleesconsumptie in 2018 weer iets is gestegen. Dit is voor het eerst sinds 2009. Toen een voorzichtige daling werd ingezet. De stijging is, zeker gezien de populariteit van vleesvervangers, opmerkelijk te noemen.
BRON: WAGENINGEN ECONOMIC RESEARCH
Het totale verbruik van vlees en vleeswaren (op basis van karkasgewicht) per hoofd van de bevolking in Nederland bedraagt in 2018 iets meer dan 77 kg. Deze hoeveelheid ligt ruim een halve kilo boven het verbruik in 2017. Hiermee is er voor het eerst na tien jaar weer een lichte stijging in de vleesverbruik-cijfers. De stijging komt vooral door een toename van in het verbruik van pluimveevlees en een marginale toename van varkens- en rundvlees. De cijfers voor kalfs-, schapen-, geiten- en paardenvlees blijven gelijk aan eerdere jaren, aldus de WUR.
De 2018-cijfers betekenen dat er voor het eerst in 10 jaar weer een oplopende trend is.
Bekijk het hele onderzoek hier.
Bron: WAGENINGEN ECONOMIC RESEARCH
Laatste nieuws
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr Dirk gaat personeel voorzien van bodycams
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Nieuwe uitdaging binnen Odin voor directeur Theo Boon
-
24 apr TommyTomato haalt 1,9 miljoen groeigeld op voor de groentelunch op school
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan