Hoe en wanneer investeren in robotica in de voedingsindustrie

WAGENINGEN - Informatietechnologie en robotica spelen een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse Food & Agri sector. De toenemende krapte op de arbeidsmarkt, de vergrijzing, maar ook onze internationale concurrentiepositie, versnellen de noodzaak om robotica slim in te zetten. Dit vraagt om de tijdige investeringen, kennis en praktische inzichten. Welke opties zijn er momenteel eigenlijk? Hoe om te gaan met traceerbaarheid en contaminatie binnen productie- en logistieke processen?

Tijdens het seminar Robotisering in de voedingsindustrie en –logistiek, op 26 november op de campus van Wageningen University & Research, worden de meest actuele mogelijkheden en belangrijkste aandachtspunten besproken door experts en toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden. Ook worden concrete voorbeelden, o.a. van het bedrijf Marel, getoond om de meerwaarde van robotica helder te krijgen.

Zie ook: https://www.wur.nl/nl/Onderwijs-Opleidingen/Wageningen-Academy-1/Ons-aanbod/Cursussen/Voedsel/show/Seminar-Robotica-in-de-voedingsindustrie-en-logistiek.htm





Laatste nieuws