Van der Valk Zwolle, Enschede en Hengelo stapten over op digitale HACCP registratie met MyCCP

02-04 06:03 | bron: FoodPro Network

ZWOLLE - Van der Valk Zwolle, Enschede en Hengelo stapten over op digitale HACCP registratie, uiteraard conform de HACCP-richtlijnen. En dat scheelt aardig wat papierwerk.

Van der Valk Zwolle

Hotelketen Van der Valk heeft wereldwijd meer dan 100 hotels en restaurants. Bij Van der Valk in Zwolle werken ongeveer 200 werknemers. Een van hen is souschef Richard Sloos. Naast zijn werkzaamheden in de keuken beheert hij de opvolging van de HACCP-richtlijnen voor de vestigingen Zwolle, Enschede en Hengelo. In de afgelopen periode heeft hij samen met Gullimex de registratiewerkzaamheden voor HACCP gedigitaliseerd met MyCCP en bluetooth handthermometers TLC750 BT.

Online platform MyCCP

MyCCP is een online platform voor digitale registraties die vereist zijn volgens de richtlijnen van HACCP. Denk hierbij aan de temperatuurregistratie van vaste koelingen, temperatuurlijsten en bijvoorbeeld schoonmaaklijsten. Richard Sloos stelde deze registratielijsten zelf eenvoudig samen via ‘drag-and-drop’ en plande de meetmomenten in. De planning en wat er precies geregistreerd moet worden, verschijnen nu op de smartphones van de verantwoordelijken in de bijbehorende MyCCP-app. Omdat de registraties direct online worden vastgelegd, is het voor Richard Sloos op elk moment duidelijk of een meting is gedaan en zo ja of er afwijkingen zijn.

Handthermometer TLC750 BT

De temperatuurregistraties in de keuken deed het personeel nog handmatig op een formulier. In zo’n omgeving ontstaan echter gemakkelijk vlekken op de formulieren en wanneer het noteren van de temperaturen, heel menselijk, een keer vergeten werd, viel dat niet direct op. Om dit proces te verbeteren gebruikt Van der Valk nu de TLC750 BT. Dit is een handthermometer die de gemeten temperatuur via bluetooth direct uploadt naar het online platform MyCCP. Er hoeft dus niks genoteerd te worden en dat bespaart zowel bewaarruimte als tijd.

Altijd en overal inzicht

Voor Richard Sloos zijn de positieve effecten van MyCCP en de bluetooth handthermometer duidelijk. ‘Ik kan in principe overal waar internet is even kijken wat de situatie is. Dat betekent dat ik heel goed de HACCP-opvolging kan bewaken voor drie vestigingen tegelijk. En als er een afwijking is geconstateerd in een van de koelingen, dan is het prettig dat ik ’s avonds bijvoorbeeld nog even kan controleren of dat naar wens is bijgetrokken of dat we toch nog actie moeten ondernemen. We zijn nu bovendien van dat tijdrovende papierwerk af.’

Continue doorontwikkeling

MyCCP wordt op basis van feedback van de gebruikers continu doorontwikkeld. Zo wordt binnenkort de mogelijkheid van ‘periodieke sluiting’ toegevoegd. Checklists kunnen dan tijdelijk ‘uit’ worden gezet. Handig, vindt Richard Sloos, want hij kan dan bijvoorbeeld in de maand augustus banqueting afdeling uitzetten omdat daarvoor in die maand geen HACCP-metingen nodig zijn.

Referentie

“ MyCCP geeft je overzicht. Ik plan alles 1x in en daarna weet iedereen precies wat er wanneer gemeten moet worden. Alle data staan bovendien direct goed en veilig online geregistreerd. Zijn er afwijkingen, dan zie ik dat gelijk en kan ik gericht en snel bijsturen.”, aldus Richard Sloos, Souschef en beheerder HACCP.

 

Neem voor meer informatie contact op met Gullimex:

NL: +31 (0)74 265 77 88 • info@gullimex.com

BE: +32 (0)53 80 97 54 • info@gullimex.be





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
16 apr Belgische online supermarkt Hopr start maandag in Hasselt
16 apr Onderzoek in supermarkten naar effect van prijsverhoging ongezond eten
16 apr Picnic opent in juni nieuw distributiecentrum in Zaandam
16 apr NestlĂ© wil uiterlijk in 2025 haar verpakkingen voor 100% recyclen of hergebruiken
16 apr Kwaliteit is van ons allemaal. Maar wie draagt welke verantwoordelijkheid?
15 apr Deliveroo ziet aantal bestellingen verdubbelen
15 apr Deze 9 startups zijn klaar om de voedingsindustrie op zijn kop te zetten
15 apr Productiefaciliteit HAK Fresh volledig vernieuwd
15 apr Coop: Vanaf 26 april coronazelftests beschikbaar
15 apr Duurzaamheid in de voedselketen: Processen verbeteren van boer tot bord
15 apr Voedselveiligheid in tijden van crisis: heeft de pandemie onze aanpak veranderd?
15 apr Webinar 22 april: Het belang van een vloer en afwatering in de voedingsindustrie
14 apr Tesco ziet omzet flink stijgen, maar winst dalen door coronakosten
14 apr Nog steeds lege kaasschappen bij Albert Heijn
14 apr Honderden medewerkers van Makro raken baan kwijt
14 apr Amazon lanceert nieuw food-huismerk
14 apr Eiwittechnologie: 'Fermentatie biedt kansen bij ontwikkeling plantaardige voedingsproducten'
14 apr Training Normkennis ISO 22000 en FSSC
14 apr Whitepaper Listeria monocytogenes
13 apr Europees informatiesysteem voor labelen van voedingsmiddelen
13 apr Thuisbezorgd levert ruim de helft meer maaltijden af
13 apr Jumbo schrapt functies in winkels
13 apr PwC ziet ruim anderhalf miljoen banen op de tocht staan door digitalisering
13 apr Veiligheidswaarschuwing vegetarische mc2 Burger De Vegetarische Slager
13 apr Voorkom productiestops dankzij Ucrete industrievloeren (video)
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?