Nieuwe methode om houdbaarheid te verlengen
bron: FoodPro Network
GRAZ - Oostenrijkse wetenschappers van de Technische Univerität Graz hebben een nieuwe methode ontwikkeld om de houdbaarheid van appels te verlengen. De wetenschappers combineren een heet-waterbehandeling, met een nieuwe methode op basis van de microflora die op inheemse biologisch geteelde appels wordt aangetroffen.
De microflora op een biologische appel verschilt in grote mate van die van een conventionele appel. De wetenschappers isoleerden bacteriën die ziekteverwekkers vernietigen. De onderzoekers hebben 800 verschillende bacteriën getest om te zien hoe ze reageren op de ziekteverwekkers bij een opslagtemperatuur van 4 graden.
Wanneer de appels werden ondergedompeld in een oplossing met heet water die ook het bacteriemengsel bevatte bleek de houdbaarheid 20% beter dan appels in de controlegroep die alleen met warm water waren behandeld. Ook schadelijke schimmels werden vrijwel geheel uitgeschakeld.
Bekijk het hele onderzoek hier
Zie ook: Arla Foods ontwikkelt nieuwe methode van koelen
Laatste nieuws
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
-
18 apr Meer omzet bij Sligro
-
18 apr Kraft lanceert de Creamy Sauces-lijn
-
18 apr Waardevolle voedingsingrediënten uit koffieprut
-
18 apr Hoe bereik ik de voedingsindustrie?
-
18 apr CêlaVíta’s nieuwe verpakkingsdesign en communicatieboodschap
-
18 apr Podcast Webinar | Hoe vlieg je een ERP project aan? Het geheim van een succesvolle implementatie
-
18 apr Continu verbeteren stopt niet bij de productieorganisatie
-
17 apr Doorstart voor Ladessa onder The Spreadmaker
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan