Nieuwe methode om houdbaarheid te verlengen

GRAZ - Oostenrijkse wetenschappers van de Technische Univerität Graz hebben een nieuwe methode ontwikkeld om de houdbaarheid van appels te verlengen. De wetenschappers combineren een heet-waterbehandeling, met een nieuwe methode op basis van de microflora die op inheemse biologisch geteelde appels wordt aangetroffen.

De microflora op een biologische appel verschilt in grote mate van die van een conventionele appel. De wetenschappers isoleerden bacteriën die ziekteverwekkers vernietigen. De onderzoekers hebben 800 verschillende bacteriën getest om te zien hoe ze reageren op de ziekteverwekkers bij een opslagtemperatuur van 4 graden.

Wanneer de appels werden ondergedompeld in een oplossing met heet water die ook het bacteriemengsel bevatte bleek de houdbaarheid 20% beter dan appels in de controlegroep die alleen met warm water waren behandeld. Ook schadelijke schimmels werden vrijwel geheel uitgeschakeld.

 

Bekijk het hele onderzoek hier

 

Zie ook: Arla Foods ontwikkelt nieuwe methode van koelen





Laatste nieuws