Voedselthermometers zorgen voor uniforme werkwijze bij Makro/Metro

07-12 06:07 | bron: FoodPro Network

BORNE - De voedselveiligheidsregels voor de retail zijn streng. Meetinstrumenten die het proces rondom inkomende goederen vergemakkelijken en versnellen zijn dan ook meer dan welkom.

METRO AG is een Duits groothandelsbedrijf, actief in 25 landen. Sinds 1970 behoort ook MAKRO België tot METRO AG. Waar de METRO-vestigingen een groothandel zijn voor professionals in de horeca is iedereen welkom in de MAKRO-vestigingen. MAKRO Cash & Carry België telt 17 vestigingen: 11 METRO’s en 6 MAKRO’s.

Probleemstelling

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) stelt dat organisaties die in voedingsmiddelen handelen verplicht zijn de temperatuur van de inkomende goederen te controleren en te registreren. MAKRO/METRO registreert bovendien dagelijks, steeksproefsgewijs, de temperatuur van de goederen in de winkel. Dat betekent dat binnen één vestiging 50-80 metingen per dag plaatsvinden, afhankelijk van de winkeloppervlakte. Er zijn 3 manieren om de temperatuur te meten: via een infraroodsensor; via een steeksonde door die tussen verpakkingen te plaatsen om zo de oppervlaktetemperatuur meten; of via een steeksonde door die in de goederen te steken om zo de kerntemperatuur te meten. Metingen uitvoeren met een steeksonde geven een nauwkeuriger resultaat, maar kosten meer tijd dan metingen met behulp van een infraroodsensor.

De oplossing: de TLC 730-voedselthermometer

De Ebro TLC 730-voedselthermometer is speciaal ontwikkeld voor het meten van inkomende goederen. De voedselthermometer is, heel handig, uitgerust met zowel een infraroodsensor als een insteekvoeler. Dankzij de infraroodsensor meten werknemers de temperatuur eenvoudig en snel. Pas wanneer de temperatuur zich binnen de kritieke zone bevindt, is het nodig de insteekvoeler te gebruiken om de werkelijke kerntemperatuur te meten.

De toepassing van de voedselthermometers

MAKRO/METRO vult elke dag allerlei gegevens van de inkomende goederen in op verschillende documenten. Het werken met de TLC 730-thermometers versnelt en vergemakkelijkt dat proces. Elke afdeling gebruikt eigen voedselthermometers. Grote vestigingen beschikken over zo’n 10 tot 12 stuks. Kleinere vestigingen tussen de 5 en 7 exemplaren. METRO opende onlangs een nieuwe vestiging waar ook met de TLC 730 gewerkt wordt. “Dan werken we op alle vestigingen uniform én weten we dat het goed zit.”

Referentie

Franky Deblomme, Quality Assurance Supervisor: “Gullimex verzorgt ook de jaarlijkse kalibratie van de thermometers. Zij nemen daarin het initiatief. Het kwaliteitsproces loopt daardoor gegarandeerd goed.”

Casestudy Makro/Metro

Let op: De TLC 730 voedselthermometer is vervangen door de verbeterde TLC 750i voedselthermometer.

 

Meer informatie? Kom in contact met Gullimex


Bron: Gullimex - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
08 aug Redactie FoodPro Network gesloten van 8 t/m 19 augustus
05 aug Voedselprijzen dalen hard na graandeal
05 aug Tony's Chocolonely kan dit jaar geen chocoladeletters maken door salmonella bij Barry Callebaut
05 aug Meer omzet en lagere winst voor Kellogg
05 aug Lotus Bakeries wil nieuwe speculoosfabriek bouwen in Thailand
05 aug Zeeuwse aardappelen en uien hebben last van extreme droogte
05 aug Duitse start-up wil cacaoloze chocolade produceren
05 aug BRCGS Food Safety Issue 9: focus op cultuur en voortdurende verbetering
04 aug Unilever bevriest uitbetalingen aan Ben & Jerry's
04 aug Pluimveevlees heeft in 2031 aandeel van 47% in wereldwijde vleesmarkt
04 aug Inflatie op hoogste niveau sinds 1975
04 aug Cosun Beet Company wil in 2023 zelf biologische suiker produceren
04 aug Whitepaper - Hoe reduceer ik het gebruik van plastic in mijn verpakkingen?
04 aug De juiste choreografie. Hoe vertaal jij doelstellingen naar een ERP-strategie?
03 aug Meer omzet voor Oatly
03 aug Just Eat Takeaway schrijft miljarden af op Grubhub
03 aug Prijsverhoging Douwe Egberts minder dan 1 cent per kopje
03 aug Van wangedrag beschuldigde manager van moederbedrijf Thuisbezorgd kan blijven
03 aug Traceerbaarheid als sleutel tot succes in de foodbranche met KING ERP Online
03 aug Whitepaper Dioxines
02 aug Thuisbezorgd experimenteert met flitsbezorgen uit eigen supermarkt
02 aug Conflict tussen Ben & Jerry's en Unilever is nog niet opgelost
02 aug Chinese KFC verkoopt alles behalve de veren van kippen door hoge inflatie
02 aug KTBA blijft investeren in groei
02 aug Hogere omzet en lagere winst voor Lamb Weston
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?