Grolsch wil in 2025 CO2-neutraal zijn

ENSCHEDE - Bierbrouwer Grolsch is al jarenlang actief met het reduceren van het energieverbruik en de CO2-emissie. De bierbrouwer wil in 2025 een volledig CO2-neutrale brouwerij hebben waarbij alle ingezette energie op duurzame wijze wordt opgewekt.

Begin dit jaar heeft Grolsch hier al een belangrijke stap in gezet. Grolsch gebruikt sinds 1 januari dit jaar, voor zowel zijn brouwerij in Enschede als dochteronderneming De Klok Dranken, alleen nog maar 100% groene elektriciteit die afkomstig is van Europese windmolens. De CO2-emissie wordt hiermee met 46% gereduceerd.

De ambitie van Grolsch is om een volledig CO2-neutrale brouwerij te hebben draaien in 2025. Hiervoor heeft de bierbrouwer een energietransitieplan opgesteld waarin staat beschreven op welke wijze en wanneer de fossiele brandstoffen worden vervangen door duurzame, CO2-neutrale energiebronnen.

Grolsch voert al jarenlang een actief beleid op gebied van duurzaamheid. Circulair en inclusief denken en handelen geldt daarbij als uitgangspunt. 

 

Bron: Grolsch





Laatste nieuws