Naast vlees kan er ook vis gekweekt worden uit spiercellen

08-04 06:05 | bron: FoodPro Network

SAN FRANCISCO - Net zoals vlees dat wordt gekweekt in een laboratorium, is het ook mogelijk om uit spiercellen van vis een product te kweken als alternatief voor in het wild gevangen vis of aquacultuur. De interesse in deze techniek neemt steeds verder toe. De techniek is momenteel nog te duur om op grote schaal te produceren, maar het punt waarop het economisch haalbaar wordt, komt steeds dichterbij.

The Wild Type, een start-up uit San Francisco, heeft al stukjes zalmvlees ontwikkeld in een lab. Het eindproduct kan op termijn verwerkt worden in producten zoals sushi. Een probleem dat zich nog wel voordoet is dat het gekweekte product uit elkaar valt als het wordt opgewarmd. De start-up werkt hiervoor aan een oplossing.

In San Diego loopt het project BlueNalu, dat er toe moet leiden dat over circa 2 jaar een visproduct uit het laboratorium beschikbaar is. Het bedrijf focust zich op het kweken van spiercellen van vissen.

Een bedrijf als Nestlé richt zich momenteel op plantaardige vervangers voor vis.  Het bedrijf wil nog dit jaar een plantaardig alternatief voor tonijn op de markt brengen om te verwerken in diepvriespizza, sushi of vegetarische tonijnsla.

 

Foto: The Wild Type





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
09 apr 'Impossible Foods bereidt beursgang voor'
09 apr Nestlé ziet waarde in gebruik van voedingssupplement tijdens zwangerschap
09 apr Kraft Heinz wil productie van kleinverpakkingen ketchup snel opvoeren
09 apr Robots bepalend in toekomst voedingsindustrie
09 apr De deadline voor FSSC 22000 V5 komt snel dichterbij!
09 apr Voedselveiligheid houdt levensmiddelenfabrikanten alert op de kwaliteit van hun perslucht
08 apr Coca-Cola past Europese structuur aan
08 apr Onderzoekers zien alleen hoger gezondheidsrisico bij gebruik van bewerkt vlees
08 apr Belgische voedingsindustrie: hard getroffen maar niet geveld
08 apr Nederlanders kochten voor recordbedrag paasboodschappen
08 apr Naast vlees kan er ook vis gekweekt worden uit spiercellen
08 apr Zijn verse producten van een mindere klasse je beste winstkans?
08 apr Webinar 22 april: Het belang van een vloer en afwatering in de voedingsindustrie
07 apr Van Delft breidt productie uit met chocolade
07 apr Carrefour breidt partnership met Deliveroo verder uit
07 apr Markt voor vleesvervangers over 10 jaar goed voor omzet van 140 miljard euro
07 apr SelektMeat Products: 24/7 inzicht in temperatuurgedrag met TempWeb
06 apr Aviko-topman verwacht dat 2021 een beter jaar wordt dan 2020
06 apr Voorlopig nog geen gezond eten op school
06 apr Danone wil komende jaren 1.850 banen schrappen
06 apr Nespresso lanceert eerste biologische koffie: Peru Organic
06 apr Veel consumenten hebben nog bedenkingen bij kweekvlees
06 apr Verkade: 'Datakwaliteit managen vereist een goede interne flow'
06 apr De volgende stappen in jouw reis naar digitale transformatie
02 apr Omzetdaling voor Tönnies in 2020
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?