TempWeb: 100% zekerheid op afstand geeft rust

30-04 06:03 | bron: FoodPro Network

ZOERSEL - Voeding Janssens is een buurtsupermarkt in Zoersel, België. De supermarkt beschikt over een slagerijgedeelte en 200 m2 aan verse groenten, fruit en algemene voedingsmiddelen. Voeding Janssens werd zo’n 100 jaar geleden opgericht. Sinds 1993 staat Geert Janssens aan het roer, hij behoort tot 4e generatie die het familiebedrijf leidt.

Probleemstelling

Als supermarkt dient Voeding Janssens de temperatuur in de winkel zorgvuldig te registreren en te bewaken. Het systeem dat Voeding Janssens hiervoor gebruikte, was niet meer betrouwbaar en de fabrikant verleende geen support meer. Het was tijd voor een nieuw systeem.

De oplossing

Geert Janssens was er snel uit: online temperatuurregistratiesysteem TempWeb was precies wat hij nodig had. Het op afstand kunnen controleren van de temperaturen is voor hem ideaal. Een ander pluspunt ten opzichte van het vorige systeem is dat TempWeb meldt waarom het alarm afgaat. Soms vereist een melding niet meteen actie, bijvoorbeeld wanneer een deur op een kiertje blijkt te staan. Dan verloopt de
temperatuurstijging zo langzaam dat onmiddellijk ingrijpen niet nodig is. Weten wat er aan de hand is wanneer je zelf niet in de buurt bent, geeft Janssens een aangenaam gevoel van zekerheid.

Toepassing van TempWeb

Voeding Janssens plaatste 10 meetpunten. Alle units (endpoints) registreren continu de temperatuur en sturen die data naar de hoofdunit (gateway). De hoofdunit plaatst het vervolgens in de cloud waardoor de gegevens op afstand te zien zijn.

Per koeling is ingesteld binnen welke grenswaarden de temperatuur moet blijven en binnen welke uren de alarmering aan moet staan. Dat laatste is uiterst handig, aangezien de vlees- en charcuterietoog vanaf 19.30 uur leeg is. Alarmering is dan niet nodig. Gullimex stelde die parameters samen met Geert Janssens in bij de installatie van TempWeb. De heer Janssens kan die vervolgens eenvoudig zelf aanpassen wanneer hij dat nodig vindt. De kalibratie van het systeem gebeurt één keer per jaar.

Referentie

“Gullimex dacht echt goed mee. Niet alleen over het aantal meetpunten en de plaatsing van het systeem in de winkel, maar ook over wat voor mij financieel het meest interessant zou zijn. Verkoop, service en nazorg zonder te pushen, zeg maar. Dat heb ik als heel aangenaam ervaren.”

Geert Janssens, eigenaar

Download casestudy Voeding Janssens
 

Meer informatie? Kom in contact met Gullimex


Bron: Gullimex - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
14 mei Dairy Campus experimenteert met indikken van melk
14 mei Paleo wil aanbod van vleesvervangers naar een hoger niveau tillen
14 mei Jansen Foodservice neemt horecagroothandel Dijkgraaf-Reinders over
14 mei Meer lokale producten in restaurants van de overheid
14 mei Eten in schoolkantines gezonder, maar wel meer fastfoodketens in schoolomgeving
14 mei Handhygiënemonitoring met de meetinstrumenten van Hygiena
12 mei Delivery Hero gaat opnieuw concurrentie aan met Thuisbezorgd in Duitsland
12 mei Ahold Delhaize ziet online omzet verdubbelen
12 mei Voedingsindustrie moet anticiperen op stagnatie bevolkingsgroei
12 mei Foodmerken zien brood in mukbang
12 mei Supply Chain Management: eerst het gezamenlijke doel, het collectieve gevoel en dán de tool
11 mei Terrassen langer open wanneer versoepelingen door gaan
11 mei Picnic start in Frankrijk als TocToc
11 mei Marit van Egmond, CEO Albert Heijn: ‘Duurzaamheid is een ontdekkingstocht'
11 mei Nature’s Pride investeert in avocado inpakrobot (video)
11 mei Lotus Bakeries neemt belang in Oot
11 mei Nestlé neemt Amerikaans bedrijf Nuun over
11 mei Ruys stopt als interim inspecteur-generaal bij NVWA
11 mei 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
11 mei Belangrijke tweede stap in ERP implementatie Sonneveld
11 mei Krachtige verlichting voor hoge ruimtes met een intelligent en robuust design
10 mei Bijna de helft van de wereldbevolking eet te weinig groenten en fruit
10 mei FrieslandCampina breidt productiecapaciteit in Hongarije uit
10 mei Nederlanders eten meeste vleesvervangers van Europa
10 mei Nestlé neemt stevige maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?