Eten in schoolkantines gezonder, maar wel meer fastfoodketens in schoolomgeving

14-05 06:03 | bron: FoodPro Network

HILVERSUM - Uit onderzoek van Locatus blijkt dat het eten dat wordt verkocht in schoolkantines de afgelopen jaren steeds gezonder geworden is. In de omgeving van scholen zijn echter wel meer fastfoodrestaurants en lunchrooms te vinden. Hierover bericht de NOS.

Vorig jaar voldeed 22% van de scholen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. In 2005 ging dat nog om slechts 5%. Toch gaat een groot deel van de jongeren op middelbare scholen en in het mbo in de schoolpauze een snackje halen buiten het terrein van de school.
 
Marjon Bachra, directeur van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), opdrachtgever voor het onderzoek, is hierover ongerust. Volgens haar is een gezonde leefomgeving van groot belang voor een gezonde jeugd. “Gemeenten moeten in hun regelgeving aandacht schenken aan het voedingsaanbod in de buurt van scholen."
 
Met name in wijken met lage inkomens is het aanbod aan ongezond eten groter geworden. Bakkers, slagers en groenteboeren verdwijnen daar juist meer.
 
 
Bron: NOS 




Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
11 jun Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo gaan samenwerken
11 jun Lagere vergoedingen voor schoolfruitleveranciers tussen 2021 en 2023
11 jun Overname Grubhub door Just Eat Takeaway definitief
11 jun De grenzen van export
11 jun Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
10 jun Vleesverwerker JBS betaalde 11 miljoen dollar na cyberaanval
10 jun KNVB roept Jumbo op het matje om Oranje-juichcape
10 jun Principe-akkoord voor nieuwe cao voor werknemers kaaspakhuizen
10 jun Afval bestrijden met food-specifiek ERP
10 jun 8 redenen om voor Ucrete industrievloeren te kiezen (video)
09 jun Supermarkt is ook grootste kanaal voor buitenshuisconsumptie van brood
09 jun Walmart rust 740.000 winkelmedewerkers uit met smartphone
09 jun Een derde van de Nederlanders is vorig jaar minder vlees gaan eten
09 jun De kracht van kort cyclische aansturing van de productie
09 jun Onbezorgd de audit in: voldoe aan opleidingseisen
09 jun Marion Tjin-Tham-Sjin actief in China voor High Touch Executive Search
08 jun ACM heeft geen bezwaar tegen overname Van den Bor Pluimveeslachterij
08 jun Meatless Farm en Van Loon Group gaan samen produceren
08 jun Belgische voedingsbedrijven zien kosten exploderen
08 jun FrieslandCampina gaat in hoger beroep in rechtszaak in Thailand
08 jun Beste foodspecialiteitenwinkels 2021 bekend
08 jun Meer blended leren bij Wageningen Academy
08 jun Bekijk het on-demand webinar: The importance of sharing data through the Agri&Food ecosystem
08 jun Hydrocultuur aan de horizon: voordelen voor AGF-bedrijven
07 jun Tesco en Carrefour stoppen eind 2021 met hun inkoopalliantie
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?