Supermarkten benadrukken: Er is geen tekort aan voedsel

LEIDSCHENDAM - Supermarkten zien sinds de persconferentie over het coronavirus van premier Mark Rutte gisteren dat er veel meer gekocht wordt door consumenten. Maar ze benadrukken vrijdag dat er genoeg voedsel is en dat hamsteren niet nodig is.

"Iedereen heeft kunnen zien dat er fors meer gekocht is en dat schappen leeg raken", aldus een woordvoerder van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), die namens de supermarkten de woordvoering doet. "Maar het bijzondere aan de situatie is dat er geen tekort aan voedsel is. Je hoeft niet te hamsteren."

Volle capaciteit

De woordvoerder van het CBL vertelt dat leveranciers en supermarkten zijn opgeschaald naar volle capaciteit. "Iedereen is helemaal op volle sterkte. Er zijn extra vrachtwagens de weg op om de winkels te bevoorraden." Ook wordt er nog genoeg geleverd uit Italië, benadrukt de woordvoerder.

Na de persconferentie van Rutte waren beelden op social media te zien dat sommige schappen bij supermarkten leeg begonnen te raken. Met name houdbare producten en reinigingsmiddelen zijn populair.





Laatste nieuws