Staking bij Delhaize om corona

BRUSSEL - Bij Delhaize zijn gisteren in 4 winkels stakingen uitgebroken. Het personeel is niet akkoord met het voorstel waarmee Delhaize de werknemers wil belonen voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

De stakingen werden gehouden in drie winkels in Brussel en een winkel in Namen. De directie van Delhaize stelt voor om de werknemers vijf extra verlofdagen te geven en voor ieder een premie beschikbaar te stellen van tussen de 400 en 500 euro. Ook de vroegere sluiting op vrijdagavond, om 20 uur in plaats van 21 uur, zou een maatregel zijn om het personeel tegemoet te komen.

De Belgische vakbonden verwerpen het voorstel en noemen de beloning in een pamflet aan de medewerkers "onvoldoende vergeleken met de risico's", aldus De Tijd. "Jullie gezondheid heeft geen prijs. Dat moeten jullie werkgevers goed beseffen!", aldus vakbonden ACV, BBTK en ACLVB.

Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver reageert in De Tijd dat het voorstel correct is en dat de supermarktketen er alles aan doet om de klanten en het personeel te beschermen.

Er is nu de vrees dat er in nog meer winkels in België gestaakt gaat worden en niet alleen in de supermarkten van Delhaize.

 

Bron: De Tijd





Laatste nieuws