Land van oorsprong en plaats van herkomst: wat betekenen de nieuwe regels?
bron: FoodPro Network
DEN BOSCH - Vanaf april 2020 gelden er nieuwe regels over de vermelding van het land van oorsprong en de plaats van herkomst op het etiket van voedingsmiddelen. Als de indruk wordt gewekt dat het product uit een bepaald gebied komt (bijvoorbeeld door beeld, vlaggen of een vermelding van ‘geproduceerd in’) maar het primaire ingrediënt komt uit een ander land, dan moet de herkomst van het primaire ingrediënt ook worden vermeld.
Het is alleen niet altijd duidelijk wat het verschil is tussen het land van oorsprong en de plaats van herkomst. Het verschil tussen deze twee begrippen is echter cruciaal omdat een juiste oorsprongs- en herkomstvermelding op het etiket in sommige gevallen verplicht is. Bijvoorbeeld wanneer het weglaten van de vermelding de consument zou kunnen misleiden over het werkelijke land van oorsprong of de plaats van herkomst van het levensmiddel, of wanneer het op zijn minst onduidelijk is. Hiervan is sprake wanneer een tekst of beeld op het etiket een indruk geeft van een ander land van oorsprong of plaats van herkomst dan de werkelijke situatie.
Wat is nu precies het verschil en welke regels moet je naleven? Normec Foodcare legt het uit.
Bron: Normec Foodcare - partner FoodPro Network
Laatste nieuws
-
19 apr Activistische aandeelhouders eisen gezonde voeding van Nestlé
-
19 apr Colruyt krijgt goedkeuring voor overname 54 Match- en Smatch-winkels
-
19 apr Cacaoboeren gaan in Brussel protesteren tegen lage prijzen
-
19 apr Starbucks opent elke drie dagen nieuwe vestiging in India
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
-
18 apr Meer omzet bij Sligro
-
18 apr Kraft lanceert de Creamy Sauces-lijn
-
18 apr Waardevolle voedingsingrediënten uit koffieprut
-
18 apr Hoe bereik ik de voedingsindustrie?
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan