Hightech-subsidies voor agrifoodbedrijven

WAGENINGEN - De Topsector HighTech & Materials heeft een aantal open oproepen voor innovatieprojecten die ook interessant zijn voor ondernemers in de agrifoodsector die een hightech-idee hebben. Er zijn ondersteuningsmogelijkheden voor robotiseringsprojecten en sensortechnologieprojecten. Hierover bericht de Topsector Agri & Food.

Eerste Open Call agROBOfood
Vanaf nu is de eerste Open Call voor Innovation Experiments geopend. Via deze call wordt € 2,65 miljoen verdeeld voor de financiering van extra innovatie-experimenten. Het MKB kan voorstellen indienen voor € 300.000 – € 500.000 per voorstel.

Voucherregeling S3Food
S3Food ondersteunt MKB-voedselproducenten en -voedselverwerkende bedrijven bij de modernisering van hun bedrijf. MKB-bedrijven die met slimme sensortechnieken aan de slag willen, kunnen gebruikmaken van een voucherregeling.

Samenwerking mens en robot: COTEMACO
Het MKB-ondersteuningsprogramma van COTEMACO begeleidt MKB-bedrijven in de voedselverwerkende industrie bij de invoering van collaboratieve digitaliseringstechnologieën voor robotica en werkvloer, van het verkennen van technologische mogelijkheden tot de gedetailleerde definitie van een bedrijfsplan.

Bekijk hier alle informatie.





Laatste nieuws