Consumentenbond: 'Veel suiker en zout in kant-en-klare satésaus

29-06 12:39 | bron: FoodPro Network

UTRECHT - In veel kant-en-klare satésauzen zit veel suiker. Dat constateert de Consumentenbond die 17 verschillende producten vergeleek. Tien van de onderzochte satésauzen krijgen een onvoldoende voor het gehalte aan suiker en vier producten bevatten te veel zout.

De Consumentenbond bekeek de voedingswaarde van de satésauzen en controleerde hoeveel pinda's, calorieën, suiker, vet en zout er in de verschillende producten zit.

De Verstegen Kant & klare Satésaus natriumarm komt als beste uit de bus. Deze saus bevat maar 0,2 gram zout en 1,9 gram suiker per 100 gram. In de Calvé Pindasaus Kant & Klaar Mild zit 27 gram suiker per 100 gram product.

In 10 jaar tijd hebben fabrikanten weinig gedaan om hun producten minder zout te maken, zo constateert de Consumentenbond. Gemiddeld zit er in de producten 1,3 gram zout per 100 gram, exact zo veel als in een eerdere test van de Consumentenbond in 2010.

Bekijk meer informatie op de website van de Consumentenbond.

 

Bron: Consumentenbond





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
15 jan CBS: 'Ruim 35% van de Nederlanders koopt wel eens online maaltijden'
15 jan Rouveen Kaasspecialiteiten gaat Friese schapenkaas produceren
15 jan Export eurolanden nadert niveau van voor de coronacrisis
15 jan Voedingsindustrie blijft flink investeren in 2021
15 jan Gesprekken over keurmerk 'FarmerFriendly' krijgen een vervolg
15 jan Paper wijzigingen IFS Food versie 7
15 jan Webinar: Digitalisering in de AGF-industrie met Aptean Food & Beverage ERP
15 jan Geef je winkel, showroom en kantoorruimte een frisse uitstraling met een MasterTop-polyurethaan gietvloer met BREEAM A+ classificatie
14 jan Unilever verwacht verbetering in tweede helft van het jaar
14 jan Arla Foods wil flink groeien met online verkopen van zuivel
14 jan HEMA verliest wekelijks 10 miljoen euro en schort bestellingen op
14 jan Fors minder bier gedronken in 2020
14 jan Kabinet in gesprek met werkgevers en bonden over 'coronaverlof' voor ouders
14 jan Schouw Informatisering sluit zich aan als kennispartner bij FoodPro Network
14 jan CryoHub to share results of implementation of innovative energy storage technique
14 jan Hoe vanzelfsprekend is traceerbaarheid in uw keten?
13 jan Zoutgehalte van brood lag in 2020 ruim onder de wettelijke norm
13 jan Just Eat Takeaway heeft ook in vierde kwartaal profijt van lockdown
13 jan PwC onderzoekt kostprijsmodel en tariefstelsel van NVWA
13 jan Hoe de houdbaarheid van voedingsmiddelen aanzienlijk verlengd kan worden
13 jan Hoe hygiëneproblemen in de voedingsmiddelenindustrie voorkomen?
13 jan 12 Tips tegen voedselfraude
12 jan Voedingsmiddelen werden gemiddeld 2 procent duurder in 2020
12 jan DSM en TU Delft zetten lab op voor kunstmatige intelligentie
12 jan Nederlanders lieten in 2020 bijna de helft vaker boodschappen bezorgen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?