Duitse minister wil einde goedkoop vlees na corona-uitbraak bij slachterij

Gütersloh - De Duitse minister van Landbouw Julia Klöckner wil dat de prijs van vlees omhooggaat. De minister zegt dit nadat vorige maand bij slachterij Tönnies in Gütersloh bij honderden medewerkers het coronavirus werd geconstateerd.

In juni bleek dat bijna zevenhonderd medewerkers besmet waren met het COVID-19-virus. Toen de autoriteiten op zoek gingen naar de adressen van de medewerkers, bleek dat de vleesverwerker daar in veel gevallen niet over beschikte. De slachterij werkte met onderaannemers die op hun beurt ook weer met onderaannemers werkten. Het traceren van de medewerkers werd daardoor lastiger.

De minister meent dat deze constructies samenhangen met de lage prijs van vlees bij de oosterburen. "Vlees is te goedkoop", aldus Klöckner onlangs. "Dat is niet langer acceptabel."

De minister heeft een pakket aan maatregelen opgesteld, waarin onder meer staat dat vleesverwerkers hun personeel in dienst moeten nemen. Daarnaast komen er andere regels op het gebied van dierenwelzijn, arbeidsomstandigheden en inkomsten voor boeren.




Laatste nieuws