Europese onenigheid over Nutri-Score

24-09 08:54 | bron: FoodPro Network

BRUSSEL - Een aantal Europese landen verzetten zich tegen het invoeren van Nutri-Score als algemeen voedingslabel binnen de EU. 

Afgelopen maandag zaten de Europese ministers van landbouw bij elkaar om een plan te bespreken om de invoer van Nutri-Score in heel Europa door te voeren. Er zou een uniform voedingslabel moeten komen eind 2022 in het kader van de Europese From Farm To Fork-strategie, die in het teken staat van gezonde en duurzame voeding.

Het voorstel is om Nutri-Score, dat momenteel al in verschillende Europese landen gebruikt wordt, naar de hele EU uit te breiden.

Italië, Griekenland, Tsjechië, Cyprus, Hongarije en Litouwen verzetten zich daartegen. Zij vinden dat er momenteel al voldoende informatie terug te vinden is op producten om consumenten een bewuste keuze te laten maken, zo geven de landen aan in een open brief. De landen benadrukken ook dat consumenten door logo’s niet naar misleidende gezondheidskeuzes geleid moeten worden.

Niet toevallig scoort olijfolie, geproduceerd in onder andere Italië, Griekenland en Cyprus, slechter dan veel andere producten bij de Nutri-Score. 





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
23 okt Edeka wil belang in Picnic verdubbelen
23 okt Pinstoring in alle winkels van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall
23 okt ING: ‘Pinomzet foodretail stijgt 3 procentpunt'
23 okt Visie op gezond en circulair voedselsysteem in 2050
23 okt Download nu het onderzoek naar voedselveiligheid
23 okt Dagversproductie, de Formule 1 in de foodindustrie
22 okt ING voorziet forse groei Europese markt voor vlees- en zuivelvervangers
22 okt Vleesconsumptie in Nederland stijgt
22 okt Hogere verkoopcijfers maar lagere omzet voor Unilever
22 okt Horecasluiting en thuiswerken drukken resultaat Sligro
22 okt Vijf redenen voor de kwaliteitsmanager om te digitaliseren
22 okt Wat is een remote audit? En hoe werkt dit?
22 okt Handhygiënemonitoring met de meetinstrumenten van Hygiena
21 okt HEMA komt in handen van investeringsfonds en Jumbo familie van Eerd
21 okt Nestlé ziet omzet aantal producten met dubbele cijfers groeien
21 okt Tarieven vleeskeuringen niet inzichtelijk en gedeeltelijk te hoog
21 okt ING: 'Gedeeltelijke lockdown' raakt horeca hard, maar minder hard dan in maart
21 okt Vanaf nu ook efficiënt inspecteren? Zo doe je dat
21 okt Kaasboerderij Kaamps: Zekerheid over temperatuur stelt productieproces veilig
21 okt Blijf vanaf 12 euro per dag in contact met uw doelgroep: de voedingsindustrie
20 okt Voedselbanken ontvangen minder voedseldonaties
20 okt Wetenschappers: pas richtlijnen rond mogelijk ongezonde babyflesjes aan
20 okt Carrefour lanceert gepersonaliseerde voedselscore
20 okt Mondelēz opent onderzoekscentrum voor cacao
20 okt Remote auditeren bij GFSI-erkende schema’s: wat zijn de opties?
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
advertentie
uw banner hier?