Uncle Ben’s voortaan Ben’s Original

McLEAN - De rijst van Uncle Ben’s gaat voortaan door het leven als Ben’s Original. De naamsverandering komt er na kritiek op de mascotte van het merk (Uncle Ben) door de Black Lives Matter-beweging.

“De afgelopen weken hebben we geluisterd naar duizenden consumenten, onze eigen medewerkers en andere belanghebbenden uit de hele wereld. We begrijpen de ongelijkheden die werden geassocieerd met de naam en het gezicht van het merk Uncle Ben's en zoals we in juni hebben aangekondigd, zetten we ons in voor verandering”, aldus producent en eigenaar Mars in een persbericht.

De naam Uncle Ben's zou dateren uit een periode van rassenongelijkheid in de VS en een racistische ondertoon hebben. De benaming ‘Uncle’ werd in het begin van vorige eeuw namelijk door blanken gebruikt voor zwarte mannen om ze geen ‘meneer’ te hoeven noemen.

De nieuwe verpakkingen zullen vanaf 2021 te vinden zijn in de schappen. Ben's Original belooft bovendien om een nieuwe merkmissie uit te dragen, namelijk “iedereen een plaats aan de tafel bieden”. Het bedrijf doet dat onder meer met programma's voor onderbedeelde gemeenschappen.

Een eerste samenwerking op dit gebied is al aangegaan met National Urban League in de VS, om donkere aspirant-koks te ondersteunen met studiebeurzen.

 

Zie ook: Mars overweegt te stoppen met Uncle Ben’s





Laatste nieuws