Horecagroothandels willen weer open voor particulier

AMSTERDAM - Horecagroothandels Hanos, Makro en Sligro hopen hun deuren weer tijdelijk te mogen openen voor particulieren. Omdat de horeca vanaf woensdag weer verplicht moeten sluiten houden de groothandels rekening met opnieuw omzetverlies. 

In het voorjaar vroeg de overheid aan de groothandels om ook particulieren toegang te geven. Dat was om de drukte in supermarkten te spreiden. ‘De situatie is hetzelfde, dus het is waarschijnlijk dat groothandels nu weer gevraagd worden om particulieren toe te laten’, aldus een woordvoerder van Sligro tegen het ANP. ‘Als particulieren weer bij groothandels hun boodschappen kunnen doen, vergroten we de totale supermarktruimte in Nederland. Dat is belangrijk voor het terugdringen van het virus.’

Sligro is al voorbereid op een nieuwe opening voor particulieren. ‘We kunnen elk moment de deuren openen voor de particulier, als de overheid daarom vraagt. De brancheorganisatie CBL overlegt dit met de overheid. Wij kunnen dus alleen maar afwachten’, aldus de woordvoerder van Sligro. Ook Makro en Hanos wachten af of zij weer toestemming krijgen om particulieren toe te laten tot hun groothandel.





Laatste nieuws