Voedselbanken ontvangen minder voedseldonaties

20-10 13:07 | bron: FoodPro Network

HILVERSUM - Voedselbanken Nederland ziet al een aantal weken het aanbod van voedsel teruglopen. Hierdoor komen voedselbanken soms met tekorten te zitten en krijgen klanten minder uitgebreide pakketten mee, terwijl het aantal mensen dat gebruikmaakt van de voedselbank juist toeneemt. De tekorten zijn per locatie verschillend, maar vaak gaat het wel om beperkt houdbare producten als kaas, vleeswaren en groenten, aldus de NOS.

Supermarkten gaan bewuster om met verspilling

"We zien de laatste tijd veel minder eten bij ons binnenkomen" zegt Pien de Ruig van Voedselbank Nederland tegen de NOS. "We zien dat supermarkten veel bewuster bezig zijn met het voorkomen van voedselverspilling, wat natuurlijk een goede zaak is, maar daardoor komt het eten niet meer naar ons toe".

Ook lokale leveranciers en restaurants die doorgaans voedsel schenken, vallen steeds vaker weg. "Iedereen is toch bezig zijn hoofd boven water te houden in deze tijden van crisis. Op dit moment zitten er enkele voedselbanken echt met lege schappen, dat is een signaal dat we serieus moeten nemen", zegt De Ruig.

Hoe groot het probleem is kan Voedselbank Nederland niet zeggen. Twee keer per jaar houdt de organisatie een enquête onder de 172 uitgiftepunten door het land. Het eerstvolgende meetmoment staat gepland in januari 2021. "Maar we krijgen al weken alarmerende berichten vanuit het hele land", aldus De Ruig.

Het aantal cliënten van de voedselbanken neemt toe. Op peildatum 30 juni waren er 38.000 huishoudens die er wekelijks gebruik van maken. Dat was 8,5%meer dan een jaar eerder. Voor de komende periode verwacht Voedselbanken Nederland een mogelijke groei van 50% vanwege de coronacrisis.

 

Bron: NOS





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
30 nov Unilever en Nestlé waarschuwen Britten: er dreigt een tekort aan voedsel
30 nov Unilever vanaf gisteren niet langer een Nederlands bedrijf
30 nov IRI: 'Europeanen gaven 2,2 miljard meer uit aan snacks tijdens eerste lockdown'
30 nov Miljoenen sapflessen van Jumbo nu gemaakt van gerecyceld plastic
30 nov Suikergehalte in Britse frisdranken nam in 4 jaar tijd met 29% af
30 nov Makkelijker betrouwbare data met nieuwe GS1 datapool
27 nov Aantal voedingsmiddelenbedrijven groeit met 5%
27 nov Wetenschapsagenda steunt onderzoek naar diervrij melkeiwit
27 nov Monoprix komt naar Benelux
27 nov Hoe de houdbaarheid van voedingsmiddelen aanzienlijk verlengd kan worden
27 nov Whitepaper Listeria monocytogenes
27 nov Efficiënter zaden, noten en gedroogd fruit verkopen (video)
26 nov Colruyt en Delhaize medewerkers krijgen extra verlofdag voor inzet coronacrisis
26 nov DSM gaat voor gepersonaliseerde voeding samenwerken met Huami
26 nov Klachten over kinderidolen op productverpakkingen zijn gegrond
26 nov Voedingsindustrie blijft flink investeren in 2021
26 nov CPB minder pessimistisch over Nederlandse economie
26 nov Arla Foods ontwikkelt nieuwe methode van koelen
26 nov De kracht van kort cyclische aansturing van de productie
26 nov ‘Verified by GS1’ gelanceerd: duidelijk welk product bij welke barcode hoort
25 nov Nestlé verkoopt activiteiten van het Chinese merk Yinlu
25 nov Online supermarkt Crisp opent nieuw distributiecentrum
25 nov Picnic gaat in pilot groenten en kruiden van PlantLab leveren
25 nov Normec Foodcare gaat samenwerking aan met ADN
25 nov Insectenvet kan aanzienlijk deel van boter in gebak vervangen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?