ING: 'Gedeeltelijke lockdown' raakt horeca hard, maar minder hard dan in maart
bron: FoodPro Network
AMSTERDAM - De horeca ziet het pinverkeer flink afnemen als gevolg van de 'gedeeltelijke lockdown', maar de klap lijkt minder hard dan bij de eerste horecasluiting in maart. Dat blijkt uit pinomzetcijfers van ING.
Op de eerste dag van de nieuwe maatregelen, op 15 oktober, lag de pinomzet 65% lager dan normaal het geval is, aldus ING. Op 16 maart, de eerste dag van de eerste lockdown, lag de pinomzet maar liefst 85% lager dan gebruikelijk is.
Een mogelijke verklaring is volgens ING-econoom Marten van Garderen dat ondernemers dit keer beter weten wat ze kunnen verwachten: "Mogelijk zijn ondernemers nu beter voorbereid op de veranderde situatie. Bijvoorbeeld zodat er nu op meer plekken eten kan worden afgehaald of wordt bezorgd." Ook een recente toename in het aantal online bezorg- en afhaaltransacties duidt daarop.
Laatste nieuws
-
19 apr Mosa Meat start pilot-fabriek op Brightlands campus
-
19 apr Unilever zwakt duurzaamheidsdoel voor plastic af
-
19 apr Activistische aandeelhouders eisen gezonde voeding van Nestlé
-
19 apr Colruyt krijgt goedkeuring voor overname 54 Match- en Smatch-winkels
-
19 apr Cacaoboeren gaan in Brussel protesteren tegen lage prijzen
-
19 apr Starbucks opent elke drie dagen nieuwe vestiging in India
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
-
18 apr Meer omzet bij Sligro
-
18 apr Kraft lanceert de Creamy Sauces-lijn
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan