ING: ‘Pinomzet foodretail stijgt 3 procentpunt'

AMSTERDAM - In de hele foodretail is de pinomzet in de week tot en met maandag 19 oktober met 3 procentpunt gestegen. Dat blijkt uit een rapport van het Economisch Bureau van ING.

De gehele foodretail heeft in de eerste week van de tweede lockdown het aantal pintransacties zien toenemen. Ook het gemiddelde pinbedrag lag hoger. 

De totale waarde van pinbetalingen en geldopnames in Nederland (7 daags-gemiddelde) lag maandag 19 oktober 10% lager dan normaal van de tijd van het jaar. 
 
Dit is een verslechtering van 5%-punt ten opzichte van een week eerder. Mogelijk is deze daling nog opwaarts vertekend. Een deel van de Nederlanders gaat normaliter in de herfstvakantie naar het buitenland. Nu zijn dat er veel minder en dus blijkt de waarde van pinbetalingen en geldopnames in het buitenland ook flink gezakt. Doorgaans wordt zo’n 7% van de totale waarde van pinbetalingen en geldopnames in deze periode in het buitenland gerealiseerd, afgelopen week was dat 4%. Kortom nu zijn er dus meer Nederlandse consumenten in Nederland dan normaal.
 
De terugval in de pin-omzet is de eerste week van de gedeeltelijke lockdown minder fors dan in maart
 
 
 
 
Bron: ING

 





Laatste nieuws