Specialist in AGF: focus op kwaliteit en smaak

DEN BOSCH - Normec Foodcare groeit en is ontstaan vanuit diverse samenwerkingen van toonaangevende, gespecialiseerde organisaties in de foodsector. Sinds afgelopen jaar maken Innovative Fresh en N&S Quality deel uit van Normec Foodcare. Hiermee beschikken we over jarenlange ervaring en expertise in AGF op het gebied van kwaliteit, keur en smaakinformatie. Zo levert Normec Foodcare een nog betere bijdrage aan de kwaliteit in de hele keten. Van grondstof tot consument. 

Kwaliteitsbeoordeling door de ogen van de consument

Wekelijks meten we in 7 landen de kwaliteit van groenten en fruit in supermarkten. Monsters van groenten en fruit worden in ons laboratorium geanalyseerd op relevante kwaliteitsindicatoren zoals  textuur, hardheid, suikergehalte en zuurgraad. We beoordelen ook smaak, kwaliteitsgebreken en het algehele uiterlijk. Met deze unieke benadering wordt exact gemeten wat de consument ervaart. De kwaliteitsanalyse wordt gecombineerd met andere factoren zoals prijs, variëteit, houdbaarheid, leverancier en land van herkomst. Dit geeft een 360 graden beeld van groenten en fruit in supermarkten en een volledig inzicht in de prestaties van verse producten, tot aan het moment van consumptie.

Maak kwaliteit inzichtelijk met Keur

Er komt geen partij de winkel in, voordat deze is gezien door een keurmeester; de optimale kwaliteitsbeoordeling voor levering. In de AGF-sector zijn wij specialist in keur, het opmaken van specificaties, voldoen aan eisen en wetgeving, inzet van (interim) keurmeesters en opleiden van professionals: van Basiscursus AGF tot P-modules en de leergang tot Gediplomeerd Keurmeester AGF. Van het begin tot het eind dragen we bij aan het beheersen en continu verbeteren van kwaliteit van groenten en fruit. In de onlangs verschenen whitepaper ‘AGF: kwaliteit kan altijd beter’ worden de vier maatregelen om de kwaliteit van groenten en fruit te verbeteren uitgebreid toegelicht. Download deze en andere whitepapers op normecfoodcare.com.

Alle krachten gebundeld

Met het samenvoegen van Innovative Fresh en N&S Quality met Normec Foodcare ontstaat een nog bredere pool van kennis, ervaring en deskundigheid in alle facetten van de AGF-sector. Als kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak bieden we altijd een passende oplossing, die nog beter aansluit op de behoefte van onze klanten. Met dit bredere pallet aan diensten ontzorgen we onze klanten en kunnen we synergievoordelen bieden op het gebied van food consultancy, lab analyses en sensorisch onderzoek.

Lever samen met Normec Foodcare de beste kwaliteit in food

We hebben aandacht voor kwaliteit en geloven in actieve samenwerking waarbij de behoefte van onze klant centraal staat. We bereiken resultaten met ons team van professionals dat passie heeft voor het vak. Vanuit onze hoofdvestiging in Den Bosch zijn we actief in Nederland en België met locaties in onder andere Antwerpen, Amstelveen, Heemskerk, Woerden en Zwolle. Normec Foodcare is onderdeel van Normec Group.

Op normecfoodcare.com vind je alle informatie en contactmogelijkheden. Heb je vragen of kunnen wij je ergens bij helpen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

 

Bron: Normec Foodcare - partner FoodPro Network





Laatste nieuws