'Drastische aanpassing derde steunpakket ondernemers nodig'

20-11 10:29 | bron: FoodPro Network

DEN HAAG - Ondernemers in door de coronacrisis en lockdownmaatregelen getroffen sectoren moeten veel ruimhartiger worden gecompenseerd voor hun inkomstenderving, aldus voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland. Volgens Vonhof moet het derde steunpakket van de overheid daarvoor drastisch worden aangepast.

"Nu deze ondernemers nog steeds niet open kunnen, moeten ze veel meer steun krijgen. Ze hebben al die tijd alleen een gedeeltelijke tegemoetkoming in de loonkosten en de vaste lasten gekregen en zijn door hun reserves heen", aldus Vonhof. "Nu er met het opschalen van het testbeleid en nieuwe vaccins licht aan het eind van de tunnel is, dreigen ze vlak voor de finish alsnog te struikelen."

Het stoort Vonhof dat de steun van het kabinet voor de gesloten sectoren maar niet verder komt dan wat er nu ligt. "Het beeld is steeds dat ondernemers zo goed geholpen worden, en voor heel veel bedrijven en banen is het steunpakket ook de redding". Maar dat geldt volgens Vonhof helemaal niet voor de ondernemers die expliciet door de overheid zijn gesloten, zoals de horeca, of die als gevolg van overheidsbeleid geen werk hebben, zoals de reisbureaus, de evenementen- en beveiligingsbranche. "Die zijn opgeteld al maanden buiten bedrijf en met de huidige steun dus echt niet geholpen. De tegemoetkoming vaste lasten is veel te laag en de NOW is er om te voorkomen dat hun medewerkers hun baan verliezen."

Vonhof komt met zijn oproep op de Dag van de Ondernemer. MKB-Nederland riep Nederlanders daarom al op om vrijdag aan ondernemers te laten weten dat ze hen steunen.

 

Bron: ANP





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
22 jan Unilever wil maatschappelijk verantwoorde handelspartner en werkgever zijn
22 jan Eerste Belgische online supermarkt wil eind maart starten
22 jan Hogere omzet en winst voor Ardo
22 jan Starters die na juni 2020 zijn begonnen lopen overheidssteun mis
22 jan Whitepaper zout- en suikerreductie: 4 criteria voor succesvol reduceren
22 jan Wereldwijde spelers in voedselveiligheid zien certificatie als ‘paspoort voor handel’
22 jan Van land naar klant (video)
21 jan Jumbo wint marktaandeel - Aldi levert in
21 jan Slimme winkelwagens met kassafunctie in de VS (video)
21 jan Frituurspeciaalzaken: 300 miljoen euro omzetverlies
21 jan Visie op gezond en circulair voedselsysteem in 2050
21 jan Er bestaat geen kant-en-klaarmaaltijd om veranderhonger te stillen
21 jan Ook Normec Foodcare partner geworden FoodPro Network: In de hele keten alles onder controle
20 jan Marktplaats stopt verkoop kleding maaltijdbezorgers na run door avondklok
20 jan Albert Heijn vergroot marktaandeel iets door groei online boodschappen
20 jan Avondklok: voorstel is nu van 20.30 tot 4.30 uur
20 jan Ondanks coronacrisis kwamen er vorig jaar 3.200 horecabedrijven bij
20 jan Tony's Chocolonely bouwt Tony’s Open Chain verder uit
20 jan Meer lokale producten in restaurants van de overheid
20 jan Wat is een remote audit? En hoe werkt dit?
20 jan Handhygiënemonitoring met de meetinstrumenten van Hygiena
20 jan Hoe bereik ik de voedingsindustrie in 2021?
19 jan Picnic blijft groeien en opent (weer) nieuw distributiecentrum
19 jan Topeconomen: Biden goed voor economie en handel
19 jan Werknemers van Cargill staken vanwege conflict over nieuwe cao
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?