Nieuwe techniek kan in vitro-testen van voedingsmiddelen vervangen
bron: FoodPro Network
WAGENINGEN - Op dit moment worden met name in vitro-testen (dat zijn schaaltjes met cellen in het lab) gebruikt om in een vroeg stadium nieuwe medicijnen te testen of het effect van bepaalde voedingsmiddelen. Inmiddels is het ook mogelijk om een minimodel van organen op een chip te maken. Een geavanceerde massaspectrometer kan in een uur uitsluitsel geven, waar anders 2 dagen nodig zijn, aldus Milou Santbergen die op 17 november promoveerde aan de Wageningen Universiteit.
Santbergen combineerde een minimodel van de darm op een chip met een super geavanceerde massaspectrometer. Zo kan ze online analyseren hoe bepaalde stoffen zich verplaatsen door de darmwand. "Het voordeel is dat dit volledig geautomatiseerd is. Het is veel minder arbeidsintensief en er is geen kans op menselijke fouten. Daarnaast kun je veel sneller data verzamelen. En omdat je direct meet kan je ook stofjes meten die instabiel zijn."
Lees het hele artikel op de website van de WUR.
Laatste nieuws
-
23 apr Reorganisatie bij Milcobel: 130 banen op de tocht
-
23 apr Consumentenbond: Fabrikanten bezuinigen op dure ingrediënten
-
23 apr Producten van Danone, Dr. Oetker, Jacobs Douwe Egberts en Mondelez weer verkrijgbaar bij Jumbo
-
23 apr PFAS en voeding: een informatief webinar
-
23 apr Kumasi maakt frisdrank uit restproduct van cacaovrucht
-
23 apr TraceGains gaat samenwerking aan met FoodPro Network
-
22 apr Omzet en winst van Lactalis namen toe in 2023
-
22 apr Oxfam Novib: recordprijzen cacao gevolg van onderbetaling boeren
-
22 apr Franse supermarkten moeten klanten informeren over krimpflatie
-
22 apr Sky News: flitsbezorger Getir weg uit Nederland, VK en Duitsland
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan