Eetgemak neemt FoodforCare over

KATWIJK - Het cateringconcept voor de zorgsector FoodforCare wordt overgenomen door Eetgemak uit Katwijk. FoodforCare wordt onderdeel van de Eetgemak groep. Een deel van de productie zal echter in eerste instantie in Veghel blijven plaatsvinden.

Eetgemak levert dagelijks circa 25.000 verse maaltijden aan ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland en België. Het bedrijf heeft daarnaast ook horecabedrijven, cateringbedrijven en sportverenigingen als klant.

Met FoodforCare heeft Eetgemak haar gewenste versterking binnen de ziekenhuis- en zorgmarkt gevonden. Algemeen directeur Ronald Holtzer:‘’FoodforCare past uitstekend binnen onze nieuwe strategie waarin het stimuleren van gezonde voeding nog meer centraal staat. Het is voor ons de perfecte versterking in de zorgmarkt doordat er op wetenschappelijke basis invulling wordt gegeven aan meerdere eetmomenten. Door dit partnership kunnen er in de toekomst nóg meer patiënten genieten van gezonde maaltijden”.

Siebe Geerdsema, algemeen directeur FoodforCare: ”Wij zijn erg blij met Eetgemak als sterke partner om samen nieuwe innovaties mee te realiseren. Eetgemak heeft een groot netwerk in de zorg, we delen dezelfde visie op het gebied van eten, drinken en gastvrijheid en versterken elkaar in de ambitie om dé voedingsautoriteit binnen het zorglandschap te worden.”

Binnen het concept FoodforCare worden patiënten meerdere eetmomenten op één dag geboden. Deze gerechten worden geserveerd als kleine maaltijden. De smaak, geur, voedingswaarden en portiegrootte zijn afgestemd op de diverse patiëntengroepen. Daarnaast zijn duurzaamheidsaspecten een belangrijk aandachtspunt in het concept.

FoodforCare ontwikkelt maaltijden vanuit een wetenschappelijke basis en financiert ook onafhankelijk onderzoek naar de bijdrage van eten en drinken aan het herstelproces.

 

Bron: Eetgemak

Foto: Ronald Holtzer (l) en Siebe Geerdsema





Laatste nieuws