Wetenschapsagenda steunt onderzoek naar diervrij melkeiwit
bron: FoodPro Network
WAGENINGEN - Een breed samengesteld onderzoeksteam gaat aan de slag met een interdisciplinair onderzoekproject om een wetenschappelijke en maatschappelijke doorbraak te creëren in het produceren van melkeiwit zonder koeien. Het project ontvangt 1,7 miljoen euro financiering uit de Nationale Wetenschapsagenda van de Nederlandse organisatie voor wetenschappelijk onderzoek NWO.
De onderzoekers gebruiken gist om een duurzaam en diervrij eiwitalternatief te creëren, met dezelfde voedingswaarde en structuur als in melk. Zij onderzoeken ook hoe deze nieuwe eiwitbron een verantwoorde plaats kan krijgen in de samenleving.
Het onderzoeksteam bestaat uit Wageningen University & Research, Technische Universiteit Eindhoven, HAS Hogeschool, Alpina Productos Alimenticios, Those Vegan Cowboys, de start-ups Bromage, en TransFarm Factory, Lallemand, Voedingscentrum, Stuurgroep LIB en CSIRO.
Bron: Wageningen University & Research
Laatste nieuws
-
29 mrt Aardappelen groeien sneller en beter met LED
-
29 mrt Lidl test hogere supermarktschappen
-
29 mrt China importeert weer wijn uit Australië
-
29 mrt De toegevoegde waarde van Aptean Food & Beverage ERP bij Tony’s Chocolonely
-
29 mrt Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
-
29 mrt Whitepaper: Kwaliteit als concurrentievoordeel in de voedingsmiddelenindustrie
-
28 mrt Jumbo gaat rode paprika, komkommer en bosui zonder plastic verpakking aanbieden
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Foodwatch stapt naar RCC om misleiding met vrije-uitloopeieren
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan