Nestlé neemt stevige maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan

VEVEY - Nestlé heeft een plan gepresenteerd van de maatregelen die het concern wil nemen om de uitstoot van broeikasgassen in 2030 te halveren en de emissie in 2050 naar 0 te hebben teruggebracht. De Zwitserse voedingsgigant stootte 92 miljoen ton CO2-equivalenten aan broeikasgassen uit in 2018 en dat zal dienen als het beginpunt voor het meten van de voortgang, aldus Nestlé eerder in een persbericht.

Nestlé gaat de meer dan 500.000 boeren en 150.000 leveranciers waarmee samengewerkt wordt ondersteunen bij het inzetten van duurzamere productiemethoden. Het voedingsbedrijf verwacht tegen 2030 meer dan 14 miljoen ton van zijn grondstoffen in te kopen via duurzaam opererende landbouwbedrijven, waardoor de vraag naar deze grondstoffen zal toenemen.

Nestlé breidt ook het herbebossingsprogramma uit en wil de komende 10 jaar elk jaar 20 miljoen bomen planten in de gebieden waar grondstoffen worden ingekocht. De primaire toeleveringsketens van Nestlé voor palmolie en soja, zullen tegen 2022 gegarandeerd vrij zijn van ontbossing.

In de productievestigingen verwacht Nestlé de komende 5 jaar op al de 800 locaties in 187 landen 100% hernieuwbare elektriciteit te gebruiken. Nestlé schakelt het wereldwijde wagenpark over op opties met een lagere uitstoot en zal zakenreizen tegen 2022 verminderen en compenseren.

Nestlé zet daarnaast in op extra maatregelen voor bescherming van de waterkwaliteit en het hergebruik van water. Bovendien wordt voedselverspilling in de bedrijfsvoering aangepakt. Binnen het productportfolio breidt Nestlé het aanbod van plantaardige voedingsmiddelen en dranken uit en herformuleert het concern producten om ze milieuvriendelijker te maken.

Nestlé verwacht de komende 5 jaar in totaal bijna 3 miljard euro te investeren om de duurzaamheidsinspanningen te versnellen.

 

Bron: Nestlé 





Laatste nieuws