Coop boekt recordomzet

VELP - Coop Supermarkten behaalde in 2020 16% meer omzet dan in 2019. De totale consumentenomzet steeg met bijna € 200 miljoen van € 1,5 miljard (in 52 weken) naar € 1,7 miljard (in 53 weken). Hiermee groeit de coöperatieve supermarktorganisatie opnieuw harder dan de markt, aldus Coop in een persbericht. Het marktaandeel van Coop steeg naar 3,9%, in 2019 was dit nog 3,7%.

De supermarktbranche realiseerde in 2020 een unieke groei. Coop kon in deze markt een hogere groei realiseren van 16%. Dankzij een spot-on positionering van 314 toegankelijke winkels in de nabijheid van de consument, die gemiddeld per aankoop aanzienlijk meer besteedde in de Coop winkels.

Ook online groeit Coop stevig

In e-commerce zette Coop de stevige groei van de afgelopen jaren door. Online boodschappen doen nam in 2020 een vlucht: de online food markt nam met ruim 50% toe. Coop groeide zelfs 2,5 keer harder dan de markt. De klantendatabase verdrievoudigde. Reden voor Coop om een gloednieuw e-commerce center in Almere te openen om verdere omzetgroei te faciliteren.

Coop ontwikkelt door

Turbulente omstandigheden weerhouden Coop er niet van om door te ontwikkelen. Een professionaliseringsslag maakt de winkels nog klantgerichter. Met de implementatie van diverse formuleverbeteringen en aanscherping van het assortiment op de lokale marktbehoefte kiest de klant Coop steeds meer als dé supermarkt voor de dagelijkse maaltijd.

Coop maakt haar volledig jaarcijfers bekend na de ledenraadsvergadering op 1 april.

 

Bron: Coop





Laatste nieuws