Laatste kwartaal neemt grote hap uit omzet Sligro

VEGHEL - Sligro heeft zijn verkopen in de laatste 3 maanden van het afgelopen jaar zien dalen met 30,4% naar 456 miljoen euro. Dat maakt de groothandel vandaag bekend in een persbericht. Over heel 2020 kwam de omzet uit op 1,95 miljard euro, 18,7% minder dan het jaar ervoor.

Sligro had veel last van coronapandemie, vooral door de noodgedwongen sluiting van cafés en restaurants, waarvoor het Veghelse bedrijf een belangrijke leverancier is. Tegen het einde van het jaar gingen tevens de restaurants van hotels dicht. Daarnaast speelt mee dat sinds de lockdown die in december van kracht werd, alleen pashouders nog welkom zijn. De gewone consument kan er geen inkopen meer doen.

Het merendeel van de omzet (ruim 90%) behaalt Sligro in Nederland. Sligro is ook in België actief, waar de verkopen afgelopen jaar nog wat harder daalden dan in Nederland: met 26% naar 169 miljoen euro.

Sligro heeft nog geen mededelingen gedaan over de winst van 2020. Op 28 januari komt Sligro met zijn volledige jaarresultaten.





Laatste nieuws