Bijna helft Nederlanders neemt voedingssupplementen

DEN BOSCH - Een groot deel van Nederland (44%) gebruikt voedingssupplementen. Daarnaast volgt een op de vijf (22%) een dieet. Dit komt naar voren uit de Smart Food Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 7.300 Nederlanders.

Vrouwen gebruiken vaker supplementen

Voedingssupplementen zijn voor veel consumenten een aanvulling op hun dagelijkse voeding. Een groot deel van de Nederlanders (44%) gebruikt voedingssupplementen. Vrouwen nemen vaker voedingssupplementen (54%) dan mannen (34%). Van de mensen die aangeven voedingssupplementen te gebruiken doet 42% dit voor de algemene gezondheid. Daarnaast wordt ook het verbeteren van de weerstand vaak genoemd (33%).

Een op vijf volgt dieet

Naast het gebruik van deze supplementen zijn Nederlanders ook bezig met hun dagelijkse voeding. Een vijfde van de Nederlanders (22%) houdt zich aan een dieet. Vrouwen (27%) volgen vaker een dieet dan mannen (16%). Afvallen is verreweg de belangrijkste reden (51%) om een dieet te volgen. Op grote afstand volgen diëten vanwege een allergie of ziekte (20%) en diëten om op gewicht te blijven (19%).

Diëten is eetgewoontes aanpassen

Consumenten kunnen kiezen uit verschillende soorten diëten. De meest gebruikte vorm van diëten is het aanpassen van de eetgewoontes, zonder hierbij op specifieke voedingsstoffen te letten (33%). Een kwart (27%) van de mensen die diëten let op de hoeveelheid koolhydraten die zij binnenkrijgen. Andere vormen zoals eiwitrijke (8%), vetarme (7%) en caloriearme (6%) diëten worden beduidend minder vaak gevolgd.

Multiscope

Multiscope is een specialist in online marktonderzoek. We ondersteunen bedrijven en organisaties bij het nemen van de juiste beslissingen door middel van online panels, marktrapporten en innovatieve onderzoeksoplossingen. De resultaten in dit persbericht komen uit de Smart Food Monitor, een grootschalig onderzoek naar cijfers en trends in de food retail in Nederland. In het onderzoek zijn 7.300 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd, representatief voor de Nederlandse bevolking.

 

Bron: Multiscope





Laatste nieuws