CryoHub to share results of implementation of innovative energy storage technique

14-01 06:03 | bron: FoodPro Network

Air Liquide is a partner amongst several European Universities and companies  of the Cryohub project funded by the EU and designed to demonstrate the potential for cryogenic energy storage at refrigerated warehouses.

Register now for our Webinar on 17th March 2021 to hear from experts on how the CryoHub technology was developed and demonstrated at a refrigerated facility at Frigologix in Belgium.  CTalks from the team of Universities, companies and associations involved will explore the potential for use of renewable energies, how supply can be matched to demand for refrigerated warehousing in the EU, the development of control strategies and components such as heat exchanger, as well as advanced modelling of the design and operational results.  

  • Specific recommendations of the project for policy makers and business purchasing will look at how this projects findings could support environmental and energy policies in the future.  The host site, Frigologix, will discuss how support for innovative technologies fit into their business strategy.  We will also see how the demonstrator unit was constructed by our partners Dohmeyer. 
  • We will review the kinds of obstacles encountered, how they can be overcome and what lessons for the future potential for innovation in energy storage this project point towards in discussion with the audience and with panel experts.   

More information about the project, programme and registration is available at https://cryohub.info/en-gb/results-of-the-cryohub-demonstrator-installation

 

 

Source: Air Liquide - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
19 jan Picnic blijft groeien en opent (weer) nieuw distributiecentrum
19 jan Topeconomen: Biden goed voor economie en handel
19 jan Werknemers van Cargill staken vanwege conflict over nieuwe cao
19 jan Consumentenbond: 'Veel maaltijdvervangende repen en shakes ongezond'
19 jan Webinar: Business Intelligence voor de food branche
19 jan Gesprekken over supermarkt-cao vandaag hervat
19 jan De sterkste vloer voor de voedingsindustrie (video)
19 jan Verbeterde voedingskwaliteit dankzij optimale temperatuurbeheersing
19 jan Hoe bereik ik de voedingsindustrie in 2021?
18 jan PLUS intensiveert samenwerking met Too Good To Go
18 jan Picnic bekijkt uitbreiding naar Frankrijk
18 jan PepsiCo wil in 2040 klimaatneutraal zijn
18 jan Circular Food Center: wereldvoorbeeld in aanpak voedselverspilling
18 jan Veel Nederlanders gebruiken voedingssupplementen
18 jan Webinar: Digitalisering in de AGF-industrie met Aptean Food & Beverage ERP
18 jan Weet u wat de kosten kunnen zijn als u niet over het juiste compressortype beschikt in uw levensmiddelenproductie?
15 jan CBS: 'Ruim 35% van de Nederlanders koopt wel eens online maaltijden'
15 jan Rouveen Kaasspecialiteiten gaat Friese schapenkaas produceren
15 jan Export eurolanden nadert niveau van voor de coronacrisis
15 jan Voedingsindustrie blijft flink investeren in 2021
15 jan Gesprekken over keurmerk 'FarmerFriendly' krijgen een vervolg
15 jan Paper wijzigingen IFS Food versie 7
15 jan Geef je winkel, showroom en kantoorruimte een frisse uitstraling met een MasterTop-polyurethaan gietvloer met BREEAM A+ classificatie
14 jan Unilever verwacht verbetering in tweede helft van het jaar
14 jan Arla Foods wil flink groeien met online verkopen van zuivel
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?