DSM en TU Delft zetten lab op voor kunstmatige intelligentie

12-01 09:55 | bron: FoodPro Network

DELFT - DSM en de Technische Universiteit Delft slaan de handen ineen voor een gezamenlijk laboratorium voor kunstmatige intelligentie (AI). Het lab past als eerste in Europa kunstmatige intelligentie toe op de biowetenschappen en bioproductie, aldus DSM en de TU Delft. De eerste 5 jaar investeert DSM 2,5 miljoen euro in het lab.

Het zogeheten Artificial Intelligence Lab for Biosciences is onderdeel van het Innovation Center for Artificial Intelligence (ICAI), waar kennis en talent wordt ontwikkeld op het gebied van kunstmatige intelligentie. Marcel Reinders, directeur van het TU Delft Bioengineering Institute, zal het lab leiden.

Volgens DSM zijn de biowetenschappen een belangrijk hulpmiddel om klimaatverandering en de schaarste in grondstoffen aan te pakken en het wereldwijde voedselsysteem te verbeteren. Ook denkt het speciaalchemiebedrijf de tijd die innovatie kost te kunnen verkorten door biowetenschappen te integreren met digitale technologieën. In het lab worden straks kleine biologische deeltjes ontwikkeld, maar ook nagedacht over het verbeteren van grootschalige industriële processen.

Het is het derde lab voor kunstmatige intelligentie in Delft. Er zijn al laboratoria voor kunstmatige intelligentie in winkels en bij de bankensector, zoals het AI for Retail Lab Delft van Ahold Delhaize en het AI for Fintech Lab van ING.

De TU Delft investeert daarnaast in 24 interdisciplinaire AI-laboratoria op verschillende gebieden om de samenwerking te bevorderen tussen wetenschappers die zich bezighouden met AI en wetenschappers uit andere vakgebieden.

 

Bron: ANP





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
19 jan Picnic blijft groeien en opent (weer) nieuw distributiecentrum
19 jan Topeconomen: Biden goed voor economie en handel
19 jan Werknemers van Cargill staken vanwege conflict over nieuwe cao
19 jan Consumentenbond: 'Veel maaltijdvervangende repen en shakes ongezond'
19 jan Webinar: Business Intelligence voor de food branche
19 jan Gesprekken over supermarkt-cao vandaag hervat
19 jan De sterkste vloer voor de voedingsindustrie (video)
19 jan Verbeterde voedingskwaliteit dankzij optimale temperatuurbeheersing
19 jan Hoe bereik ik de voedingsindustrie in 2021?
18 jan PLUS intensiveert samenwerking met Too Good To Go
18 jan Picnic bekijkt uitbreiding naar Frankrijk
18 jan PepsiCo wil in 2040 klimaatneutraal zijn
18 jan Circular Food Center: wereldvoorbeeld in aanpak voedselverspilling
18 jan Veel Nederlanders gebruiken voedingssupplementen
18 jan Webinar: Digitalisering in de AGF-industrie met Aptean Food & Beverage ERP
18 jan Weet u wat de kosten kunnen zijn als u niet over het juiste compressortype beschikt in uw levensmiddelenproductie?
15 jan CBS: 'Ruim 35% van de Nederlanders koopt wel eens online maaltijden'
15 jan Rouveen Kaasspecialiteiten gaat Friese schapenkaas produceren
15 jan Export eurolanden nadert niveau van voor de coronacrisis
15 jan Voedingsindustrie blijft flink investeren in 2021
15 jan Gesprekken over keurmerk 'FarmerFriendly' krijgen een vervolg
15 jan Paper wijzigingen IFS Food versie 7
15 jan Geef je winkel, showroom en kantoorruimte een frisse uitstraling met een MasterTop-polyurethaan gietvloer met BREEAM A+ classificatie
14 jan Unilever verwacht verbetering in tweede helft van het jaar
14 jan Arla Foods wil flink groeien met online verkopen van zuivel
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?