Voedingsmiddelen werden gemiddeld 2 procent duurder in 2020
bron: FoodPro Network
DEN HAAG - De prijsstijging van voedingsmiddelen in de supermarkt was in 2020 kleiner dan in 2019. Voedingsmiddelen werden in 2020 2,0% duurder, terwijl de prijsstijging in 2019 gemiddeld nog 4,3% was. Hierover bericht het CBS vandaag.
De prijsstijging was in 2019 hoger door de verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9% per 1 januari 2019.
De consumentenprijzen waren in 2020 in zijn totaliteit gemiddeld 1,3% hoger dan in 2019. Een jaar eerder was de prijsstijging nog 2,6%. Ondanks de daling van de inflatie behoorde de prijsstijging in Nederland in het afgelopen jaar opnieuw tot een van de hoogste in de eurozone.
Vorige week meldde het CBS dat de cao-lonen 3,0 procent waren gestegen in 2020. Daarmee ligt de stijging van de cao-lonen in 2020 volgens voorlopige cijfers 1,7 procentpunt hoger dan de stijging van de consumentenprijzen.
Laatste nieuws
-
29 mrt Aardappelen groeien sneller en beter met LED
-
29 mrt Lidl test hogere supermarktschappen
-
29 mrt China importeert weer wijn uit Australië
-
29 mrt De toegevoegde waarde van Aptean Food & Beverage ERP bij Tony’s Chocolonely
-
29 mrt Verzegel je maaltijden met een etiket! (video)
-
29 mrt Whitepaper: Kwaliteit als concurrentievoordeel in de voedingsmiddelenindustrie
-
28 mrt Jumbo gaat rode paprika, komkommer en bosui zonder plastic verpakking aanbieden
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Foodwatch stapt naar RCC om misleiding met vrije-uitloopeieren
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan