HEMA verliest wekelijks 10 miljoen euro en schort bestellingen op

AMSTERDAM - HEMA heeft per direct alle lopende bestellingen tot half april opgeschort bij zijn leveranciers. HEMA verliest door de lockdownmaatregelen circa 10 miljoen euro per week en heeft geen ruimte meer om de nieuwe voorraden op te slaan, zo bevestigt een woordvoerder van Hema vandaag naar aanleiding van berichtgeving van Trouw .

Het gaat om bestellingen die geplaatst zijn bij HEMA's belangrijkste leveranciers in Azië. Volgens HEMA is de opschorting noodzakelijk om ook na de coronacrisis nog een "stabiele en solide" relatie met de leveranciers te waarborgen.

Commercieel directeur Trevor Perren schrijft in een brief die Trouw heeft ingezien dat door het thuiswerken de capaciteit voor het verwerken van facturen is afgenomen, daarnaast is er geen ruimte om de nieuwe voorraden op te slaan. De financiële situatie van HEMA wordt niet als reden aangevoerd.

De woordvoerder meldt aan Trouw dat HEMA, ondanks het wekelijkse verlies van 10 miljoen euro, niet snel zal omvallen. "Maar we denken wel na over de vraag: hoe dan? De voorraden van december, onze drukste maand, liggen er grotendeels nog. En nieuwe voorraden laten leveren die de klant niet zullen bereiken is geen goed ondernemerschap."





Laatste nieuws