Frituurspeciaalzaken: 300 miljoen euro omzetverlies

21-01 09:19 | bron: FoodPro Network

VELDHOVEN - Frituurspeciaalzaken in ons land hebben vorig jaar een omzetverlies geleden van zeker 300 miljoen euro. Dat zegt ProFri-directeur Frans van Rooij. “Dit betekent dat door de lockdowns ten opzichte van 2019 de brancheomzet met ongeveer een kwart is gedaald.”

De praktijk in veel frituurspeciaalzaken is volgens Van Rooij tijdens de lockdown als volgt: “Overdag komen er bijna geen gasten, ook niet tijdens de lunch. De traditionele piek van afhalers, tussen vijf en zeven uur ’s avonds, is korter. Bezorging van gerechten is voor veel bedrijven maar minimaal lonend. Bovendien zijn er door corona enorm veel concurrenten bijgekomen. Iedereen bezorgt immers tegenwoordig", aldus van Rooij in een interview met Horeca Magazine, waarover brancheorganisatie ProFri bericht.

Na de eerste lockdown hield ProFri een uitgebreid onderzoek onder 270 frituurspeciaalzaken. “Uit de antwoorden bleek dat ze toen gemiddeld 45 procent omzetverlies leden ten opzichte van 2019. Nu, tijdens de tweede lockdown, blijkt uit de vragen die we binnen krijgen dat steeds meer bedrijven op omvallen staan. Het cijfer van de eerste lockdown betekende voor de branche een omzetverlies van ruim 180 miljoen euro. Met de gevolgen van de tweede lockdown erbij kom je zeker in de buurt van de 300 miljoen euro.”





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
04 mrt Deliveroo naar Londense beurs
04 mrt Albert Heijn opent vandaag eerste onbemande winkel
04 mrt Vertrekvergoeding financieel directeur FrieslandCampina zuur voor boeren
04 mrt 117.000 jongeren raakten baan kwijt tijdens eerste coronagolf
04 mrt De zuivelindustrie in 2021: Focus op groei
04 mrt Stilstand vermijden met linerless labels
04 mrt Perfetti van Melle: het wordt makkelijker om hoge datakwaliteit te leveren
04 mrt Hoe bereik ik de voedingsindustrie in 2021?
03 mrt Food Safety Culture: basis voor bestaansrecht
03 mrt 'Temperatuursensor in koeling supermarkt is vaak verkeerd geplaatst'
03 mrt DSM presenteert jaarrapport
03 mrt Zuivelmatrix is ​​belangrijk voor beschikbaarheid van aminozuren
03 mrt 12 Tips tegen voedselfraude
03 mrt Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
02 mrt Oprichters Thuisbezorgd en Adyen investeren in online supermarkt Crisp
02 mrt Recordjaar voor HelloFresh
02 mrt Fors lagere winst voor FrieslandCampina
02 mrt Esthetische industrievloer voor de voedingsindustrie (video)
02 mrt Enterprise ontbijtsessie voor foodbedrijven: Inzicht in de supply chain en controle over de fabrieksomgeving
01 mrt Ook Tönnies zet aparte divisie voor vegetarische producten op
01 mrt Group of Butchers wil Zandvliet overnemen
01 mrt McCain wil productie in Lelystad met 33% opvoeren
01 mrt Horeca had in 2020 zwaarste omzetkrimp ooit
01 mrt Onderzoek: 3 op 10 consumenten bereid supermarkt over te slaan
01 mrt Ucrete industrievloeren van Master Builders Solutions bieden Duitse vleesverwerker een kostenefficiënte oplossing
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?