Het belang van weegartikelen voor bedrijven in de vissector

25-11 06:03 | bron: FoodPro Network

ETTEN-LEUR - Met ongeveer 200 miljoen visbedrijven wereldwijd, zijn er tal van verschillende bedrijven die betrokken zijn bij de vissector. Ze nemen verschillende rollen op zich, waaronder jagen, kweken, verwerken, conserveren, opslaan, transporteren, vermarkten of verkopen van vis en/of visproducten. Veel bedrijven in de sector combineren vaak meerdere van deze activiteiten.

Visverwerking is een van de meest voorkomende activiteiten bij veel van deze bedrijven. Dit omvat het fileren of snijden van de inkomende of gevangen vis. Als bedrijf is het van belang om dit vaak handmatige proces bij te houden en ervoor te zorgen dat het efficiënt wordt uitgevoerd, om het beste rendement van je producten te garanderen. Aangezien de verwerkte vis echter per eenheid in gewicht zal variëren, moeten je IT- en voorraadbeheersysteem hier mee om kunnen gaan.

Maximaliseer efficiëntie in het productieproces

In deze blog schetsen we een aantal uitdagingen die visbedrijven moeten overwinnen om succes te garanderen, en hoe voedselspecifieke ERP-software kan helpen om de efficiëntie in het productieproces te maximaliseren.

  • Om je voorraad als visverwerker correct te beheren, moet je rekening houden met de verschillende maten van verwerkte vis. Dit is gemakkelijk te realiseren met specifieke functionaliteit voor Weegartikelen, ook wel Catch Weight genoemd. Dit zal ervoor zorgen dat je artikelen altijd correct zijn gewogen en geprijsd, en dat je dus de beste en juiste waarde voor het product krijgt.
  • Een andere veelvoorkomende uitdaging binnen de visverwerking is de eis om meerdere (bij)producten uit één viseenheid te krijgen. Zo wordt één hele vis omgezet in een filet-eenheid, maar bijproducten zoals kop en staart moeten ook worden geregistreerd. Dit vereist een systeem dat een onderscheid kan maken tussen de vele (eind)producten van één viseenheid. Als gevolg hiervan wordt bijvoorbeeld een kilo visinvoer niet omgezet in een vast aantal (eind)producten. Afhankelijk van de individuele afmetingen van de eenheden, variëert het aantal uitkomsten dat je kunt registreren.

Deze unieke eisen vormen een aanzienlijke uitdaging voor visbedrijven, zeker wanneer je softwaresysteem niet in staat is om de eisen correct te verwerken, en je nauwkeurige en betrouwbare gegevens mist over hoe het bedrijf presteert.

Food-specifieke softwareoplossing

Hoewel dit slechts enkele van de unieke uitdagingen zijn waarmee een visbedrijf te maken krijgt, is één ding duidelijk. Een one-size-fits-all business software oplossing is niet de juiste manier om je bedrijf te laten groeien. Ben je geïnteresseerd om meer te lezen over alle specifieke uitdagingen voor de visindustrie? Neem dan ook hier een kijkje.

Met een branchespecifiek softwaresysteem kan je alle gemeenschappelijke uitdagingen binnen jouw specifieke subindustrie identificeren en aanpakken. Daarnaast monitor je met behulp van inzichtelijke data je processen een stuk effectiever – waardoor je processen dus ook kunt verbeteren. De marges in de industrie zijn vaak klein en aanpassingen om efficiënter te werken zijn van groot belang.  Als je meer wilt weten over de mogelijkheden van een Aptean Food & Beverage ERP-softwaresysteem op maat voor jouw visbedrijf, neem dan contact met ons op.

 

Bron: Schouw Informatisering - partner FoodPro Network

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
30 nov Madaga Kindervoeding en Spoony bundelen de krachten
30 nov Omzet horeca stijgt met 2,7 procent
30 nov Inflatie lager, voeding flink duurder
30 nov Tweede Kamer wil generieke demping van NVWA-tarieven in 2023
30 nov Het implementeren van een voedselveiligheidscultuur: De drie C's
30 nov Workshop IFS Food in de praktijk
29 nov Erwtensoep voor helft van de prijs thuisbezorgd wanneer de winter tegenvalt
29 nov Carrefour opent nieuwe versformule Potager City
29 nov Visafslag Den Helder gaat sluiten
29 nov Hoe bereik ik de voedingsindustrie in 2023?
29 nov Whitepaper | Vergroot uw operationele wendbaarheid met Aptean's 3-stappenplan
29 nov Certificering als doel of als middel?
28 nov Ontbijtje doneren tegen kinderarmoede tijdens kerstactie van Lidl
28 nov Edeka heeft na maanden weer Coca-Cola in het schap
28 nov Nestlé investeert de komende 10 jaar 1,86 miljard dollar in Saudi-Arabië
28 nov Hoogleraar: Veeteelt krijgt het moeilijk met verhogen grondwater
28 nov Training Etiketteren gevorderd
28 nov Overstappen van boekhoudpakket? Dit zijn de obstakels
25 nov COWLESS gestart met productie van dagverse notendrank
25 nov Eieren op rantsoen in het Verenigd Koninkrijk
25 nov Esther Veninga nieuwe CFO Albert Heijn
25 nov Het belang van weegartikelen voor bedrijven in de vissector
25 nov Blended Training Basis Voedselveiligheid
24 nov Aldi gaat verder met kassaloze winkel
24 nov CBb gaat zich buigen over de tariefverhogingen van de NVWA
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?