Studenten ontwerpen nieuw voedselconcept voor Defensie

17-02 13:47 | bron: FoodPro Network

WAGENINGEN - Soldaten die zijn uitgezonden, krijgen maaltijden geserveerd uit de verouderde mobiele satellietkeuken. Het ministerie van Defensie klopt nu bij studenten aan met de vraag hoe ze hun militairen een goede, voedzame en smakelijke maaltijd voor kunnen schotelen. “Wij zeggen: help ons een nieuw concept te ontwikkelen. Kom met verrassende nieuwe ideeën”, aldus generaal Frits van Dooren van Defensie. In totaal 68 studenten gaan de uitdaging aan. Van hen zijn 40 afkomstig van WUR, de rest van TU/e en UU. Ook het UMC Utrecht participeert in het project. Hierover bericht WUR.

Op vrijdag 12 januari ging de Food for Health and Safety Challenge (F4HS) van start en kwamen alle studenten en de experts van het ministerie voor het eerst bij elkaar. De studenten buigen zich in interdisciplinaire teams over vragen als: Hoe zorg je ervoor dat soldaten voedzame maaltijden met voldoende calorieën eten? Hoe vervoer je voedsel naar de basis waar de militairen gelegerd zijn? Hoe presenteer je de maaltijd? Op dit moment wordt de militaire satelliet-keuken gebruikt om eten op te warmen en te verdelen, maar dit concept moet vervangen of verbeterd worden.

Auke Westerterp, docent WUR & adviseur bij Defensie: “De militairen hebben weinig afwisseling in de maaltijden, ze eten bijvoorbeeld een hele week bruine bonen. Het komt dan ook vaak voor dat soldaten van verschillende landen die gezamenlijk op missie zijn, maaltijden uitwisselen met elkaar. Het zou ontzettend welkom zijn als het eten zowel voedzaam als gevarieerd is.”

Bekijk meer informatie op de website van WUR.

 

Bron: WUR





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
04 mrt Deliveroo naar Londense beurs
04 mrt Albert Heijn opent vandaag eerste onbemande winkel
04 mrt Vertrekvergoeding financieel directeur FrieslandCampina zuur voor boeren
04 mrt 117.000 jongeren raakten baan kwijt tijdens eerste coronagolf
04 mrt De zuivelindustrie in 2021: Focus op groei
04 mrt Stilstand vermijden met linerless labels
04 mrt Perfetti van Melle: het wordt makkelijker om hoge datakwaliteit te leveren
04 mrt Hoe bereik ik de voedingsindustrie in 2021?
03 mrt Food Safety Culture: basis voor bestaansrecht
03 mrt 'Temperatuursensor in koeling supermarkt is vaak verkeerd geplaatst'
03 mrt DSM presenteert jaarrapport
03 mrt Zuivelmatrix is ​​belangrijk voor beschikbaarheid van aminozuren
03 mrt 12 Tips tegen voedselfraude
03 mrt Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
02 mrt Oprichters Thuisbezorgd en Adyen investeren in online supermarkt Crisp
02 mrt Recordjaar voor HelloFresh
02 mrt Fors lagere winst voor FrieslandCampina
02 mrt Esthetische industrievloer voor de voedingsindustrie (video)
02 mrt Enterprise ontbijtsessie voor foodbedrijven: Inzicht in de supply chain en controle over de fabrieksomgeving
01 mrt Ook Tönnies zet aparte divisie voor vegetarische producten op
01 mrt Group of Butchers wil Zandvliet overnemen
01 mrt McCain wil productie in Lelystad met 33% opvoeren
01 mrt Horeca had in 2020 zwaarste omzetkrimp ooit
01 mrt Onderzoek: 3 op 10 consumenten bereid supermarkt over te slaan
01 mrt Ucrete industrievloeren van Master Builders Solutions bieden Duitse vleesverwerker een kostenefficiënte oplossing
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?