Studenten ontwerpen nieuw voedselconcept voor Defensie
bron: FoodPro Network
WAGENINGEN - Soldaten die zijn uitgezonden, krijgen maaltijden geserveerd uit de verouderde mobiele satellietkeuken. Het ministerie van Defensie klopt nu bij studenten aan met de vraag hoe ze hun militairen een goede, voedzame en smakelijke maaltijd voor kunnen schotelen. “Wij zeggen: help ons een nieuw concept te ontwikkelen. Kom met verrassende nieuwe ideeën”, aldus generaal Frits van Dooren van Defensie. In totaal 68 studenten gaan de uitdaging aan. Van hen zijn 40 afkomstig van WUR, de rest van TU/e en UU. Ook het UMC Utrecht participeert in het project. Hierover bericht WUR.
Op vrijdag 12 januari ging de Food for Health and Safety Challenge (F4HS) van start en kwamen alle studenten en de experts van het ministerie voor het eerst bij elkaar. De studenten buigen zich in interdisciplinaire teams over vragen als: Hoe zorg je ervoor dat soldaten voedzame maaltijden met voldoende calorieën eten? Hoe vervoer je voedsel naar de basis waar de militairen gelegerd zijn? Hoe presenteer je de maaltijd? Op dit moment wordt de militaire satelliet-keuken gebruikt om eten op te warmen en te verdelen, maar dit concept moet vervangen of verbeterd worden.
Auke Westerterp, docent WUR & adviseur bij Defensie: “De militairen hebben weinig afwisseling in de maaltijden, ze eten bijvoorbeeld een hele week bruine bonen. Het komt dan ook vaak voor dat soldaten van verschillende landen die gezamenlijk op missie zijn, maaltijden uitwisselen met elkaar. Het zou ontzettend welkom zijn als het eten zowel voedzaam als gevarieerd is.”
Bekijk meer informatie op de website van WUR.
Bron: WUR
Laatste nieuws
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Foodwatch stapt naar RCC om misleiding met vrije-uitloopeieren
-
28 mrt Nederland grootste bierexporteur EU
-
28 mrt Gezonder en duurzamer eten kan volgens studie voor hetzelfde geld
-
28 mrt Hogere prijzen stuwen verkopen maker Spa-mineraalwater
-
28 mrt Huishoudens gooien dagelijks wereldwijd miljard maaltijden weg
-
28 mrt 2024 Trendrapport voor de voedings- en drankensector
-
28 mrt Onderzoek naar omkopingsrisico’s bij organisaties
-
27 mrt Rode cijfers voor Plus en COOP
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan